Fra forlagets beskrivelse:
På overfladen lever Rebecca et privilegeret liv. Hendes romancebøger sælger godt, hun er gift med en retskaffen forsvarsadvokat, og deres voksne datter læser medicin på universitetet.

Men familielivet har ikke altid været idyllisk, og pengepungen ikke altid været fyldt. Gennem teenageårene led datteren af en alvorlig spiseforstyrrelse, og ægteparrets økonomi var ved at briste. Derfor traf Rebecca en drastisk beslutning. Hun begik underslæb og forbrød sig imod flere af sine moralske principper, og indtil videre er hun sluppet godt fra sine handlinger. I et forsøg på at råde bod på forbrydelsen donerer Rebecca i dag en stor del af sin årsindtægt til velgørenhed, ligesom hun laver frivilligt arbejde. Det er bare ikke nok til at fjerne den dårlige samvittighed, der efterhånden er vokset til frygt.

Da Rebecca en aften letter sit hjerte til en fremmed mand på et hotel, får betroelsen store konsekvenser. Snart er prisen for hendes hemmelighed højere end nogensinde før, og spørgsmålet er: hvem skal nu betale? Og hvor langt vil Rebecca gå for at beskytte sin familie denne gang? 

Min anmeldelse:
Da jeg læste forfatterens krimi “Det forkerte mord”, var jeg ikke begejstret. Læs hvorfor her:  https://blog.drustrup.dk/?p=1509. Det var første bind i en serie, men der er endnu ikke kommet en fortsættelse, så jeg besluttede mig for at give forfatteren en ny chance med denne bog udenfor serien. 

I “Det forkerte mord” optrådte en krimilæsende bogblogger og en krimiforfatter, og i denne nyeste bog er hovedpersonen også en forfatter, der skriver romance-bøger.

Forfatteraktiviteterne er et af elementerne i bogen, og som det antydes på bagsiden, er hendes møde – gæt selv hvilken type møde – på hotellet med en ukendt mand endnu et element, der hænger sammen med forholdet til hendes mand samt det komplicerede forhold til datteren foruden dennes spiseforstyrrelse. 

Der er ingen rene skurke eller helt gode personer i bogen, og det er sympatisk. Men de mange elementer fylder allesammen i bogen og beskrives alle så detaljeret med tanker og moralske overvejelser, at bogen aldrig blev rigtigt spændende, selv om den på forsiden kaldes spændingsroman Det hele fungerede usammenhængende, og hverken plot eller personer virkede helt overbevisende. 

Det kan kun blive til 4 skydeskivepoint ud af 10 mulige.

Britt Tippins
Det bliver i familien
People’s, 2024 
300 sider

Bogen er læst på Mofibo.