Fra bogens bagside:
Enhver kontakt efterlader et spor.

Sigga Freitag har lidt store personlige tab i jagten på seriemorderen Alef. Hun har opsagt sit job hos det tyske politi og arbejder nu som psykolog, men hendes rolige tilværelse forstyrres brat, da et afskåret hoved af en yngre mand dukker op i en skøjtehal i Paris. Europol står på bar bund og beder nu Sigga træde til.

Med Siggas hjælp koncentreres efterforskningen snart om to unge danskere, som er taget på killing spree og efterlader sig et blodigt spor ned gennem Europa. I forbindelse med opklaringsarbejdet tvinges Sigga meget mod sin vilje tilbage til København, hvor hun lærte den danske politiassistent Christian Porsing at kende.

Sigga hjemsøges af de voldsomme sager, hun har arbejdet med, og også Christian spøger stadig. For blev de to egentlig helt færdige med hinanden, og er der noget, han mangler at fortælle hende?

Min anmeldelse:
Det er 4. del i serien, hvor tyske Sigga Freitag har hovedrollen. Bøgerne bør alle læses og i den rigtige rækkefølge. De første 3 bind, hvor også Christian Porsing er med, er:

1: Jeg er Sarons rose – https://blog.drustrup.dk/?p=946
2: Station Z – https://blog.drustrup.dk/?p=1345
3: Lysets engel – https://blog.drustrup.dk/?p=1761

Når jeg skriver, at Sigga Freitag har hovedrollen, så skyldes det, at hun efter den indledende trilogi, nu er på egen hånd, har droppet samarbejdet med politiet og har etableret sig som privatpraktiserende psykolog. Lige indtil….

For selvfølgelig skal hun på banen igen, da et par unge danskere etablerer sig som seriemordere på tur gennem Europa. Sigga bliver udfordret af Europol til at deltage i opgaven, og selvfølgelig (og heldigvis) tager hun den på sig.

Det er en voldsom og meget spændende historie og som seriens første bind også med seriemord og seriemordere som emne. Vi følger efterforskerne og det på alle måder grænseløse unge par i parallelle forløb. Det virker rigtigt godt og skærper spændingskurven. Der spares på ingen måde på effekterne og dramatikken, og en filmatisering vil være oplagt. Det lægger fortællestilen og historien op til. 

Selvfølgelig er følsomme Sigga Freitags sanselige evner i brug, og det tærer på hendes psyke. Det er også.et emne i bogen samtidig med sidehistorier om hendes fortid og familie samt det aktuelle forhold til datteren. Det hele hænger flot sammen i en historie, der fangede mig lige fra begyndelsen og helt frem til slutningen

Uden at afsløre slutningen vil jeg sige, at Jakob Melander og Sigga Freitag måske skal en tur til det afrikanske kontinent i den sandsynlige fortsættelse, jeg vil jeg se frem til uanset lokation for handlingen.

9 skydeskivepoint!  

Jakob Melander
Alle mine døde
People’s, 2024
444 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.