Fra bogens bagside:
Der har i nogen tid været stille på stationen. Montalbano overvejer at tage et smut op til Lovin, men så sker der noget.

Det begynder med fundet af to næsten identiske Lolita-dukker. og en ung kvinde meldes savnet.

Samtidig modtager Montalbano det første af en række mystiske breve, som udfordrer ham til skattejagt. Uden større lyst går han i gang med at løse gåderne.

Men så får han en henvendelse fra en ung mand, Arturo, som er meget interesseret i skattejagten og ivrigt deltager i løsningen. 

Min anmeldelse:
Det er bind 16 i serien om den sicilianske kommissær Salvo Montalbano, hvoraf jeg tidligere har anmeldt de 5 – senest “Mågedansen” her https://blog.drustrup.dk/?p=1805 . Og der er endda 12 uoversatte bind mere i serien!

Ud over krimigådens indhold er der ikke meget nyt under bogens italienske sol, men det gør slet ikke noget! Igen var det en stor fornøjelse at læse en bog i serien alene for at opleve den italienske stemning og den finurlige humor samt for at møde den specielle Montalbano endnu en gang.

Krimigåden begynder med fundet af de to lolitadukker – den ene hos et ældre, dement par, der i mange år ikke havde forladt deres lejlighed, og så udvikler historien sig. En forsvinding, et mord og en gal morder bringer Montalbano i livsfare, mens også ud på en veritabel skattejagt. Montalbano sendes nemlig ud på en jagt ved hjælp af en række breve han får tilsendt. Med rimede vers og i kryptisk tekst giver brevene nogle ledetråde til, hvilken retning Montalbano skal bevæge sig i.

En rigtig spændende hyggekrimi med italiensk stemning – og igen 8 sikre skydeskivepoint ud af de 10 mulige.

Andrea Camilleri
Skattejagten
Arvids, 2024
235 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.