Fra bogens bagside:
Efter et skænderi med sin 17-årige datter, Mia, går Merete ud for at poste et brev. Da hun to dage senere stadig ikke er kommet hjem, sætter politiet en storstilet eftersøgning i gang. Hjemme sidder Mia med sin far, Finn, og søster, Lea, i chok og bekymring. De ved ikke, hvad de skal tro, og slet ikke da politiet begynder at fokusere på Finn. Hvor var han den aften, Merethe forsvandt, og hvorfor lyver han så meget? Mia er overbevist om sin fars uskyld, men da hun får i gang med at lede efter sandheden om sin mors forsvinden, indser hun, at hun hverken kender sin families historie – eller sin egen. 

En spændingsroman om at være i familie om at høre til og om blod, der er tykkere end vand. Eller – er det nu også det? Det er en roman om livsvigtige venskaber og retsbotanik, og ikke mindst om en families sammenbrud og grundlæggelsen af en ny. 

Min anmeldelse:
Jeg har med fornøjelse læst Sissel-Jo Gazan krimiserie, hvor Søren Marhauge er hovedpersonen – og har anmeldt den seneste “Uglens øje” her https://blog.drustrup.dk/?p=1395. Selv om Marhauge også har en lille rolle i denne nye bog, er der tale om første bog i en ny serie med Mai Jinju Thiel-Jensen. 

Jeg har også anmeldt “Hvide blomster ” https://blog.drustrup.dk/?p=999, der ikke er en krimi, men hvor familierelationer – og generelt mellemmenneskelige relationer – er i fokus sammen med videnskabelige elementer. 

I denne nye series første bog er emnerne vævet ind i hinanden på bedste vis på en så intens måde, at jeg blev fanget af bogen. Politiets efterforskningsmetoder kombineret med udviklingen af brugen af DNA og retsbotaniske metoder er den videnskabelige del af plottet. Mht. det mellemmenneskelige er familiebånd, kærlighed, utroskab og især adoption i fokus. Mia er nemlig adopteret fra Korea, og det spiller en central rolle.

Handlingen udspiller sig i tre perioder: 1984, 1989 og 2001, og det hele fortælles kronologisk med Mia som central person. Undervejs bliver hun uddannet ved politiet, og i den sidste del af bogen indgår hun i efterforskningen af nogle mord, en mordbrand og en kidnapning. Så vil jeg ikke afsløre mere om sammenhængene, forbrydelserne og efterforskningen, men opfordre til at læse bogen selv. 

Til gengæld vil jeg gerne afsløre, at familierelationerne til en farbror og en kusine bliver tættere, og ikke mindst at familiehemmelighederne afsløres. 

Mia, hendes familie og kollegaerne ved politiet er interessante og usædvanlige folk, som det bliver spændende at få mere at vide om. Jeg er nemlig helt sikker på, at Sissel-Jo Gazan fortsat kan finde videnskabelige emner at bruge i sine meget velskrevne, veldrejede og spændende historier. 

9 sikre skydeskivepoint af 10 mulige.

Sissel-Jo Gazan
I en dråbe
Politikens Forlag, 2025
453 sider  

Bogen er modtaget fra forlaget som anmeldereksemplar.