Fra bogens bagside:
Det der med computere siger ham ikke så meget. Laust Palk er ivrig lystfisker, han binder sine egne fluer, og så er han agent for Ringen – eller hvordan er det nu, det er?

Sammensværgelser og konspirationer fyger rundt i luften, og det er op til Laust og hans fysisk handicappede, men yderst kapable makker, Karna, at holde styr på, hvem der er ven, og hvem der er fjende. Hvordan skal de selv formå at holde sig ved jorden og ude af intrigerne?

Det er troværdig storpolitik i en dansk setting, og det er suspense fra allerøverste hylde. 

Den største fangst gemmer sig under en rolig overflade.

Min anmeldelse:
Både som lystfisker, der også selv binder fluer, og som læser af krimier og spændende bøger var det på alle måder oplagt at læse og anmelde denne bog. 

Jeg kendte desuden forfatterens mange andre bøger som rigtigt gode og velskrevne. Jeg er især faldet for middelalderkrimiserien fra Assens med byfoged Eske Litle i hovedrollen pga. bøgernes spændende historier og det fascinerende tidsbillede. Martin Jensen bliver da på bagsiden af bogen også ganske retfærdigt kaldt den historiske romans ukronede konge.

Som beskrevet på bagsiden er omdrejningspunktet storpolitik set fra Danmark, og her spiller de officielle efterretningstjenester i både Danmark og England centrale roller – samt de uofficielle hemmelige tjenester samme steder. “Ringen”, som Laust Falk er – eller måske var? – knyttet til, er et eksempel på en sådan skummel organisation.

Det er en aktuel og rigtigt spændende historie med dobbeltspil, hemmeligheder, manipulation, medieudnyttelse, korrupte bankfolk og politikere, europæisk og russisk samarbejde, hvidvask, våbenhandel – samt god mad, gode vine og ikke mindst lystfiskeri, for det gælder jo altid om at bruge den rigtige agn for at lokke de store rovfisk frem!

Spændingselementerne er selvfølgelig det, der holder bogen sammen godt hjulpet af nogle interessante personer, og her kom jeg til at tænke på John Le Carrés spionbøger. Det er ikke dårligt at blive sammenlignet med dem, men jeg synes, det holder.

Samtidig er der en ironi og humor i bogen, som gør læsningen endnu mere underholdende. Det fungerer rigtigt godt. Det skinner tydeligt igennem, at forfatteren også har moret og hygget sig med at skrive bogen.

For mig og andre lystfiskere er det også interessant at følge med i Laust Palks interesse, men på trods af, at det jo er et gennemgående tema at fiske efter oplysninger og tjenester, så er det ikke nødvendigt at være lystfisker for at nyde bogen.

Bogen får 9 skydeskivepoint, selv om det måske burde have været ringe i vandet efter en ørred, som snupper et insekt. Det bliver desuden til 4 krimihjerter på krimifan.dk.

Martin Jensen
Fangst
Klim, 202
259 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.