Fra bogens bagside:
Bogen indeholder tre korte romaner: Beundring, Bodsøvelse og En fremmed banker på din dør.

En uvejrsaften i slutningen af januar banker det på Judith Millers dør. Hun åbner, uvidende om at hendes liv netop har taget en helt ny retning, at hun for altid vil se tilbage på dette tidspunkt som begyndelsen på både det bedste og det værste, der er sket hende.

På samme måde aner heller ikke Anna Kowalski og manden, der ejer hesten Sorte og Brune, at et par skridt i en ny retning kan få så ubønhørlige konsekvenser.

I Van Veeterens by, Maardam, bliver der stadig begået forbrydelser, og kommissærens efterfølger, Jung, gør sit bedste for at opklare dem, men nogle sager har måske bedst af at forblive uopklarede.

Min anmeldelse:
Det har altid været mig en fornøjelse at læse Håkan Nessers bøger, så jeg glædede mig meget til at læse disse tre selvstændige historier fra hjembyen for en af hans krimihovedpersoner Van Veeteren. Serien om ham og den om hans anden seriehovedperson Barbarotti er sprogligt nogle af de allerbedste krimier. Og sikken sammenkobling af de to hovedpersoner i “De venstrehåndedes forening”!

Og jeg blev ikke skuffet! Alle historierne er fantastisk flot skrevet. Jeg vil varmt anbefale at læse bogen alene pga. stil fortællemåde – uanset om du er til krimier eller ej. Men også som krimier er hver af historierne ualmindeligt godt fortalt med overraskelser og moraler af dejligt varierende karakter. Historierne hænger ikke sammen indholdsmæssigt og kan nydes hver for sig. 

Et krimipletskud med 10 sikre skydeskivepoint og 5 flotte krimihjerter på krimifan.dk.

Håkan Nesser
En fremmed banker på din dør : Forbrydelser fra Maardam og omegn
Modtryk, 202272 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

PS
Jeg har på min blog anmeldt disse bøger af Håkan Nesser:

PPS
Find rækkefølgen i Håkan Nessers to krimiserier i denne oversigt over mere end 600 krimiserier: https://blog.drustrup.dk/?p=1626