Fra bogens bagside:
Judith Potts er syvoghalvfjerds år gammel og lever et godt og stille liv i sit fine gamle herskabshus, der ligger ned til Themsen i den lille by Marlow. Hun har ingen mand til at blande sig i, hvad hun laver, eller hvor meget whisky hun drikker. Tiden får hun til at gå med at konstruere krydsogtværser for The Observer – og så er hun glad for en aftendukkert, nøgen, i floden.

På en af sin svømmeture hører Judith et råb og et skud fra et af nabohusene. Da det lokale politi nægter at undersøge sagen nærmere, må Judith selv tage affære og beslutter sig for dammen med to andre af byens damer at efterforske sagen. Inden længe dukker der et lig op, og Marlow-klubben står nu med sikkerhed med deres første regulære sag.

Min anmeldelse:
Forfatteren står bl.a. bag BBC-serien (kan ses på TV2 Charlie) “Death in Paradise”, der foregår et sted i Caribien, så han har styr på at finde på et krimiplot i et lille samfund og langsomt gennem grundig efterforskning at afsløre gerningsmanden med et par overraskelser undervejs. 

Således også i dette første bind i det forlaget kalder øen cosy crime-serie. Og hyggelig er den, samtidig med at den er spændende. Lokalmiljøet og personkredsen minder mig en god del om bl.a. Barnaby-seriens setting, og hovedpersonen er tæt på at være en opdateret version af Agatha Christies Miss Marple. Virkemidlerne er klassiske, så på den måde er der ikke noget overraskende, men kun nærmest oplevelsen af et hyggeligt gensyn.

Men der er hverken hygge eller tryghed i selve handlingen, hvor der sker flere barske mord, og hvor de tre aktive, kvindelige hovedpersoner fra lokalområdet med hver sin profil udgør det centrale efterforskningshold. De udkonkurrerer i begyndelsen politiet i kraft af deres samlede lokalkendskab, men inddrages til sidst i politiets opklaring. Det gør de så godt, at der helt sikkert kommer flere bøger om de tre geskæftige og nysgerrige kvinder, der samtidig er dygtige amatørdetektiver. 

Ikke stor krimikunst, men veldrejet underholdning med hygge og spænding i en fin kombination. 

8 krimiskydeskivepoint og 4 krimihjerter på krimifan.dk 

Robert Thorogood
Marlow-klubbens første sag
Alpha, 2023
367 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.