Forlagets beskrivelse:
Et lille landsbysamfund på Djursland er på den anden ende, da en tidligere dømt pludselig flytter ind.

En ung kvinde dræbes i sin lejlighed i Aarhus. Fire år senere løslades Lars Emil, der dengang blev dømt skyldig. En anden har tilstået. Lars Emil er en fri mand.

I den lille landsby Roslinge på Djursland står Lars Emils nye kone Kira og deres lille datter klar til at byde ham velkommen hjem. Men de er også de eneste. For hvem vil bo i nærheden af en mand med så belastet et rygte?

Frygten indtager landsbyen og udløser trusler og oprør. Og da endnu et drab finder sted, denne gang midt i fredelige Roslinge, er det lille lokalsamfund tæt på kogepunktet.

Kriminalkommissær Thea Krogh fra Østjyllands Politi hentes til Djursland for at opklare sagen i tæt samarbejde med lokalbetjenten Bjørn. Imens forsøger den lokale sognepræst, Thorkild Christensen, at få verden til at give mening igen. For en frikendt er vel fri?

Dømt handler om forsoning, skyld, tilgivelse, rummelighed – og ikke mindst om kærlighed i alle dens komplekse afskygninger.

Min anmeldelse:
Beskrivelsen af bogen dækker indholdet fint, så det er det ikke nødvendigt at fortælle mere om. Som det ses, er der flere spor i bogen: de sociale strukturer den lille landsby, selvtægt, organiseret kriminalitet, politiets efterforskningsmetoder og hovedpersonernes privatliv – især Theas overvejelser om og problemer med kærligheden.

Historien, der foregår dels i Aarhus og dels i en fiktiv landsby på Djursland, fortælles med mange replikker og en god del af teksten nærmest som regibemærkninger – lidt som jeg forestiller mig et filmmanuskript, og det tog for mig en del ud af spændingen og tempoet i bogen, som ikke for alvor fangede mig som krimi. Livet og spændingerne i landsbyen var nok det mest interessante.

Der er med fortællestilen ikke overladt meget til læserens fantasi bortset fra vinklen med organiseret kriminalitet, der nærmest bliver helt væk hen mod slutningen. Måske det element fortsætter i seriens næste bind. Bogen er nemlig bind 1 i Djursland-serien, hvor den næste bog hedder Den tavse frisør. Den vil jeg også gerne læse på trods af mine forbehold.

Det bliver til 7 skydeskivepoint her på bloggen og 3 krimihjerter på krimifan.dk.

Kenneth Degnbol & Dagmar Winther
Dømt
Politikens Forlag, 2023
400 sider