Fra bogens bagside:
“I skyggen” foregår i Ferentari-ghettoen i sektor 5 i Bukarest, hvor den 18-årige Loredana kæmper for at skaffe penge til sin familie. Hun bliver lovet et liv i luksus i Sverige, og hun griber muligheden, selvom det betyder, at hun må sælge sin krop. 

Simon Häggström arbejder som citybetjent i Stockholm ved siden af sit forfatterskab, og her bekæmper han dagligt human trafficking-netværk og hjælper de ofte udenlandske prostituerede ind i et liv væk fra de kriminelle bagmænd, der styrer dem med hård hånd. Häggströms indgående viden bruger han i sine krimier til at skildre brutale miljøer, hvor makkerparret Markus Lundström og Natalia Volotkova løber i hælene på de kriminelle bagmænd.

Palle Thomsens anmeldelse:
Bogen er gæsteanmeldt af Palle Thomsen, der skriver sådan:

Da jeg anmeldte hans første krimi “Udnyttet”, skrev jeg, at hvis jeg ikke havde påtaget mig at anmelde den, havde jeg nok ikke læst den. Men godt jeg gjorde. Læs gerne anmeldelsen her: https://blog.drustrup.dk/?p=1830 

Bind 2 i serien Menneskehandelsgruppen er i samme klasse. En krimi om menneskehandel, om samfundets skyggesider og udnyttelse af sårbare og fattige kvinder. Han har greb om sit emne i kraft af sit arbejde som politiinspektør. Det skinner tydeligt igennem, hvor meget det påvirker de politifolk, der arbejder med at opklare menneskehandel. De tager arbejdet med hjem, og det påvirker deres familie og omgang med venner. En velskrevet krimi om et aktuelt emne.

8 point ud af 10

Simon Häggström 
I skyggen
HarperCollins, 2023
393 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.