Fra forlagets omtale:
Kom med i jagten på dobbeltmorderen, der gik fri i danmarkshistoriens mest spektakulære drabssag.

En aften får Peer Kaae en tanke – og senere en oplysning – der sætter ham på sporet af en mand i sagen om dobbeltmordet på Peter Bangs Vej, som alle har overset. ’Tænk, hvis det hele var så simpelt … Ring lige til mig …’ skrev Peer Kaae i en mail til en betroet tilbage i december 2011.

Den garvede true crime-journalist kaster sig herfra ud i en efterforskningsmæssig tour de force, der kommer til at strække sig over 12 år. Peer Kaae vender tilbage til Rigsarkivet og digitaliserer alle 42 kasser med hemmeligt materiale. Det giver ham et overblik som aldrig før i århundredets drabssag. Overblikket bruges til at tage et opgør med alle teorier. Også egne tidligere konklusioner kommer under pres, når nye spor forfølges i akterne om Edderkoppen, modstandsbevægelsen og omgangskredsen.

Peer Kaae opdager – og tegner – et hidtil ukendt billede af ægteparret Jacobsen, der kan være nøglen til at forstå mordgåden fra 1948, der måske slutter i 2023 – efter Peer Kaae har været den halve klode rundt i sin jagt på manden – og motivet.

Palle Thomsen har skrevet denne gæsteanmeldelse:
Forfatteren har tidligere skrevet 2 bøger om dobbeltmordet på Peter Bangs Vej, og denne tredje bog har nye afgørende spor – skriver de på forsiden af bogen.

Jeg har ikke læst de 2 foregående og har heller ikke lyst til det. Han mener at have afsløret den rigtige morder, men grundet lovgivningen kan han ikke afsløre navnet. Det er en bog for “fans” af dobbeltmordet på Peter Bangs Vej, og for dem er det sikkert en spændende bog. Han har gennemgået 42 kasser med arkivmateriale om mordet og har digitaliseret det hele. En kæmpeopgave han har påtaget sig. Måske skulle han have brugt lidt mere tid på at gennemlæse manuskriptet eller fået sig en korrekturlæser. Bogen er fyldt med fejl. Forlaget kan ikke være det bekendt.

Jeg vil ikke give bogen nogle point som sådan – det overlader jeg til “fans” af dobbeltmordet.

For den kunstneriske udførelse får den 3 point ud af 10 mulige.

Peer Kaae
Dobbeltmordet
People’s, 2023
300 sider