Bogen vandt prisen som årets bedste svenske krimi på Bok & Bibliotek 2023 i Göteborg, og forfatteren har 2 gange tidligere også vundet prisen som årets bedste svenske krimiforfatter.

Det er bind 11 i serien om kriminalinspektør Emma Sköld. Den er gæsteanmeldt af Palle Thomsen med bl.a denne kommentar: En bragende flot og letlæst krimi.

Fra forlagets beskrivelse:

En varm sommerdag findes resterne af et afbrændt lig på Drottningholm. Ved siden af liget ligger en dødsliste. Kriminalinspektør Emma Sköld er det sidste navn på listen ud af fem.

Parallelt med mordefterforskningen oprulles en tyve år gammel sag, hvor en kvinde tog på skadestuen med sit barn og selv endte i varetægt. Hvad har fortiden med mordet at gøre?

Det er op til Emma og hendes kolleger at stoppe gerningsmanden, før flere kommer til skade. Og inden gerningsmanden får ram på Emma.

“Parasitten” er en fortælling om hævn, svære søskendeforhold og en familietragedie, der får katastrofale konsekvenser.

Palle Thomsens anmeldelse:

Sofie har igen skrevet en bragende flot krimi. Hun kan sit kram. 

Hun har taget udgangspunkt i en radiodokumentar om en sag om ruskevold – shaken baby syndrome,  og har bygget en flot historie op med en forrygende slutning. Det er en letlæst krimi forstået på den måde, at den har korte kapitler, overskueligt persongalleri og et dejligt sprog. 

Det er det 11. fritstående bind i serien og kan jo sagtens læses uafhængigt af de forrige bind. men for at forstå de personlige forhold mellem hovedpersonerne vil det hjælpe at have læst de forrige. Det har dog ingen betydning for krimien som sådan. 

En lille anke er, at retssagen i bogen er meget kort fortalt. Der burde hun have lagt lidt mere kød på. Men ellers en rigtig dejlig svenskerkrimi.

9 skydeskivepoint ud af 10.

Sofie Sarenbrant
Parasitten
people’s, 2023
400 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.