Fra bogens bagside:
I “Spion i blodet” åbner Frank Jensen op for sit liv med skelsættende hemmeligheder som chef i PET og som barn af to spioner.

Terrorister, eftersøgte nazister, Blekingegadebanden og dobbeltagenter under den Kolde Krig. Frank Jensen har gennem årtier været en af de mest betroede mænd i PET, og har som en af meget få haft kendskab til nogle af de største og mest afgørende statshemmeligheder.

I “Spion i blodet” giver han et hidtil ufortalt indblik i liv som spion-, anti-terror- og operativ chef i PET og virkelighedens efterretningsarbejde. Derudover deler han også sin gribende, personlige fortælling om at vokse op som barn af to forældre fra et hemmeligt spionnetværk og sin søgen efter at finde sandheden om sin fars mystiske død en forårsdag i 1971.

Palle Thomsens anmeldelse:
Jeg har aldrig været den store fan af spionromaner, skæg og blå briller, men denne bog fangede mig. Frank Jensen har fortalt sin historie til Morten Skjoldager, som er journalist på Politiken og har skrevet om terror og efterretningstjeneste i 15 år.

Man får et godt indblik i “maskinrummet” i efterretningstjenesten. I mange år var det den kolde krig, der dominerede, men efter murens fald i 1989 kom terrorbekæmpelse til at fylde mere og mere. 

Han fortæller ikke alt – tavshedspligten gælder også for pensionerede efterretningschefer. Det er ikke altid et spændende arbejde, meget rutinearbejde, lange og kedelige overvågningsperioder. Han fortæller også om fiaskoerne, der er virkelig morsom beretning som fik mig til at hyle af grin. 

Det er en fin fortælling som man bliver klogere af, velskrevet og veldisponeret.

8 point ud af 10 mulige skydeskivepoint.

Morten Skjoldager
Spion i blodet – Frank Jensens liv med hemmeligheder
people’s, 2023
300 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.