Pascal Engman har spundet en flot og troværdig historie om match-fixing i fodbold. En rigtig page-turner. Sådan skriver Palle Thomsen bl.a. i denne gæsteanmeldelse. 

Fra forlagets omtale:
Femte bind i serien om kriminalassistent Vanessa Frank kaster lys over sportens mørke side.

En fodboldspillers hustru dræbt i en luksusvilla i Lidingö. En ung dreng med en fremtid som stjerneatlet. En udstødt folkeskolelærer, der drømmer om at blive set for den, hun er.

Det er halvandet år siden, Vanessa Frank forlod Rigspolitiets Drabsafdeling, fordi en efterforskning næsten kostede hendes datter livet. Men da hendes gamle chef ringer og fortæller, at han nu arbejder for Grov Kriminalitet og har brug for hendes hjælp, træder Vanessa til. Det er nu op til hende at løse den umulige ligning: Hvordan er de tre personer forbundet? Hun skal finde den ukendte variabel X, inden det er for sent.

Vanessa bliver ført ud på en hæsblæsende rejse ind i sportsindustriens mørke side. Baseret på gennemgående research har Engman skabt en spændingsroman om det nådesløse ”spil bag spillene”.

Palle Thomsens anmeldelse:
X er den femte bog i Vanessa Frank serien, og jeg har ikke læst nogle af de forrige, men det skal der rettes op på. X er en 600 siders page-turner, ikke en side for lang. Jeg har tidligere brokket mig over for lange krimier, men når de er skrevet som denne her, så er det helt OK. 

Hele historien drejer sig om problemet med match-fixing indenfor sportens og især fodboldens verden. Bogen er opdelt i dele, og hver del indledes med et citat fra folk i sportens verden og citater fra en bog skrevet om match-fixing. Jeg anede ikke, problemet var så stort, der bliver spillet på alt. Folk i Asien spiller på svenske seriekampe!! Spillere og dommere bliver truet til match-fixing. Det er virkelig en syg mafiaverden. Og Pascal har spundet en flot og troværdig historie om problemet.

Derfor giver jeg bogen 9 ud af 10 skydeskivepoint.

Pascal Engman 
X
people’s, 2023 
600 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.