Fra bogens bagside:
Godsejer PG Motte vågner en morgen og finder et billede på sin telefon af en blodig mand med en sæk over hovedet. Aftenen forinden var hele familien Mott samlet til middag på godset, hvor der blev drukket store mængder alkohol. Derfor har godsejeren ingen erindring om, hvem manden på billedet er eller hvem, der har taget det. Kan det være ham selv? Han er nødt til at vide det, før han går til politiet.

Privatdetektiv Julia Stark indvilliger i at tage sagen. Hun kontakter sin eksmand, politimanden Sidney, for at få hans hjælp. Sidney, som hun stadig er forelsket i og drømmer om at vinde tilbage.

Sammen rejser Julia og Sidney til Motts herregård for at tale med familiens medlemmer og opklare mysteriet. Alle var der til stede, da mordet blev begået. En af dem er morderen.

Min anmeldelse:
Forfatternavnet er et nyt pseudonym for Alexandra Coelho Ahndoril og Alexander Ahndoril, der sammen også er kendt som Lars Kepler. Under det pseudonym har de skrevet en længere serie med Joona Linna.

Under dette nye navn har de begyndt en ny serie puslespilskrimier – Nøgleserien, og bind 2 kommer til foråret. Og uden at jeg har læst hele den anden serie, må jeg må sige, at der er stor forskel på denne nye serie og den anden, de i øvrigt fortsætter med. Det gælder både antal af sider, krimistil og plotintensitet. 

Jeg fik den fornemmelse, at Nøgleserien er et hyggeligt afslapningsprojekt i samme stil som Agatha Christie og alle de andre, der har skrevet krimier, hvor morderen skal findes i en isoleret gruppe personer. Placeringen på et gods og en slutscene, hvor alle samles i et rum, hvor opklaringens elementer forklares, og gerningsmanden eller gerningskvinden afsløres, bidrager til samme fornemmelse.

Denne sag foregår i en ret kompliceret og velhavende familie med mange skjulte dagsordner og diskussioner om arven af en virksomhed og et gods. Samtidig med den sag er spillet mellem de to opdagere et gennemgående tema, og det tema vil helt klart fortsætte i seriens kommende bind. Kan de samarbejde, og finder de sammen som par igen?

Selv om en gåden i en krimi altid er spændende at gætte med på opklaringen af, så blev jeg ikke for alvor fanget af bogens handling. Dertil er den trods de relativt få sider noget lang i spyttet med for lange udredninger og dialoger. 

Der er andre hyggekrimier i bogform og TV-serier, jeg er blevet underholdt bedre af, så som gennemsnitlig hyggekrimi og puslespilskrimi bliver det til 7 flinke skydeskivepoint. 

Alex Ahndoril
Jeg skal finde nøglen
Gutkind, 2023
269 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.