Fra bogens bagside:
Første, anden, tredje… mord!

Da Felicia Grants far falder og brækker benet, føler hun sig tvunget til at tage tilbage til sin families auktionshus i Stamford for at lede den forestående auktion. Hun lover sig selv, at det kun bliver for en kort bemærkning. Men da hammeren falder på det sidste bud, vælter liget af hendes fars forretningsrival ud af det skab, der bar under hammeren.

Snart er Felicia hvirvlet ind i et mysterium, hvor alle i lokalsamfundet er under mistanke. Inklusiv hende selv. Efterhånden som flere lig dukker op, og de mennesker, hun elsker, bliver truet, tager Felicia sagen i egen hånd. Men selv de mest idylliske byer har deres hemmeligheder…

Min anmeldelse:
Jeg indrømmer blankt, at jeg meget gerne ser f.eks. de engelske udsendelser Antiques Road Trip, hvor antikkrejlere køber ting og sager op og konkurrerer om at få solgt det hele på en auktion dyrest muligt. Jeg er fascineret af både jagten på de usædvanlige ting, kampen om at gøre det bedste køb for at vinde konkurrencen samt mødet med de forunderlige mennesker og interessante steder rundt omkring i Storbrittanien.

Derfor var det som krimilæser også oplagt at læse en krimi fra samme emnefelt, men jeg blev skuffet, selv hvis jeg vurderer bogen som den hyggekrimi, den er tiltænkt at være. Jeg blev mere irriteret, end jeg hyggede mig. 

Bogens fortællestil var med sin småsnakkende form med et væld af beskrivelser af detaljer og tanker generende for min læsning. Det virkede af og til nærmest som regibemærkninger til endnu et afsnit af en genudsendelse af afsnit etellerandet af en krimiserie. 

Derfor blev jeg heller aldrig grebet af selve krimigåden, der virkede for konstrueret i sin plotstruktur til at overbevise mig. Heller ikke personbeskrivelserne virkede til at være andet end af bipersoner i et drama uden særlig dramatik. Hovedperson, Felicia, og hendes forhold til far, eks-mand og søn virker skabelonagtig.

Det er første del af en kommende serie med titlen “Stamfordmysterierne”. Den har navn efter både bogens lokation og den by, hvor forfatteren bor sammen med sin mand, der er auktionsleder.

Jeg kan godt lide at læse hyggekrimier, men så skal jeg hygge mig mere end med denne bog. 4 skydeskivepoint af 10 mulige = 2 stjerner af 5 mulige.

E.C. Bateman 
Døden i auktionshuset
HarperCollins, 2024
346 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.