Fra bogens bagside:
Koredes søster, Ayoola, er mange ting: yndlingsbarnet, den smukke søster og muligvis sociopat. Og nu er Ayoolas tredje kæreste i træk død. Dolket i hjertet med Ayoolas kniv. Heldigvis for Ayoola har hun en skytsengel i sin søster, sygeplejersken Korede. Hun ved, hvordan man bedst renser blod væk (blegemiddel, blegemiddel og mere blegemiddel), hun kender den bedste måde at skille sig af med et lig (indhylle det i et lagen som en mumie), og hun sørger for, at Ayoola ikke lægger billeder på Instagram, når hun burde sørge over sin kæreste.

Men da Ayoola begynder at udvise interesse for den venlige og flotte læge, som Korede selv er forelsket i, må Korede spørge sig selv, hvor langt hun er villig til at gå for at beskytte sin familie.

Min anmeldelse:
Det var en absolut modsat måde at læse en krimi på, end den helt almindelige, hvor det gælder om at opklare en forbrydelse. Her følger man som læser Ayoola og søsteren Korede i deres indsats med at undgå en afsløring og straf. Samtidig gælder det for hovedpersonen at undgå endnu et drab. Det er nemlig hendes eftertragtede og måske uopnåelige lægekæreste, som kan blive søsterens næste offer. Ud over krimiplottet er bogen således også bl.a. en ganske speciel historie om spillet mellem søskende. 

Bliver lægekæresten også dræbt? Vinder søstersolidariteten over kærligheden og retfærdigheden? Tja, det var svært at forudse, da jeg begyndte læsningen, og jeg vil da heller ikke afsløre det mindste om det. I har fortjent at gå på opdagelse i bogens forunderlige univers med åbent sind.

Bogen foregår i Lagos, Nigeria og således i et helt uvant miljø og desuden med helt usædvanlige hovedpersoner, så det er ikke muligt at komme længere væk fra den svenske skærgårds samlivsramte og småmisbrugende stereotyper. Det er voldsomt forfriskende! 

Det bliver til 9 skydeskivepoint her og 4 krimihjerter på Krimifan.dk

Oyinkan Braithwaite
Min søster er seriemorder
People’s Press, 2020
232 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.