Så er der endnu en svensk by, jeg ikke tør besøge! Hudiksvall hedder byen, der er stedet, hvor 2 bøger af denne forfatter nu foregår, og serien hedder da også “Mordene i Hudiksvall”, og der kommer sikkert flere bøger i serien.

Tidligere på året udkom “ENSOMmerfugl”, der var den første gennemførte blanding af krimi og erotisk roman, hvor sex var et centralt element i bogen. Denne bog fortsætter ikke direkte den første, men stort set den samme gruppe interessante politifolk er igen i centrum for opklaringen af en dramatisk sag, og igen er Johan Rokka den markante hovedperson.

Med sin baggrund som ungt bandemedlem i byen kender han spillereglerne i miljøet, og han har god kontakt til håndlangeren, Eddie. Kollegaerne kender dog ikke hans fortid, og det gør arbejdet problematisk. Dengang forsvandt Rokkas kæreste, Fanny, sporløst til sit studentergilde, uden at sagen siden er blevet opklaret. Han bebrejder sig selv forløbet dengang, og hele sagen dukker op igen, da en ung pige myrdes efter sit studentergilde.

Sagen er fortalt ret kompliceret med mange handlingsspor: korruption, bandekriminalitet, arbejdsmiljø i ind- og udland, afpresning samt dobbeltspil og interne samarbejdsproblemer i politiet. Trådene krydses først til allersidst, men uden at det hele for mig virker helt overbevisende og logisk. Til gengæld krydses benene på flere af de medvirkende bestemt ikke, for flere eksplicitte sexscener er igen med i bogen, og her ligger Rokka slet ikke på den lade side.

Bogen er spændende og godt fortalt, men ud over kombinationen sex/krimi – og det vil mange sikkert finde underholdende i disse tider med grå nuancer – tilfører bogen ikke genren noget særligt nyt.

Gabriella Ullberg Westin
Håndlangeren
HarperCollinsNordic, 2016
(396 sider)

Jeg har på krimifan.dk givet den 3 krimihjerter, men læs evt. også en anden anmeldelse her: http://krimifan.dk/haandlangeren-af-gabriella-ullberg-westin/