Fra bogens bagside
Da Nora tager toget fra London for at besøge sin søster, Rachel, på landet, forventer hun at møde hende på stationen eller derhjemme i færd med at lave mad. Men da Nora træder ind i Rachels velkendte bondehus, finder hun sin søster liggende i en blodpøl.

Nora er lammet af sorg, og hun er klar over, at hun aldrig mere vil kunne vende tilbage til det liv, hun kender. Nora stoler af flere grunde ikke på politiet, og hun kaster sig selv ud i efterforskningen vel vidende, at der er dunkle hemmeligheder i hendes og søsterens fortid, som kan have stor betydning for opklaringen.

Min anmeldelse
Da jeg efter de første afsnit havde vænnet mig til forfatterens sikre fortællestil, hvor stemninger og personerne er i centrum før plottet, og hvor der springes i kronologien, fik jeg mig en intens og spændende læseoplevelse!

Med Nora som jeg-fortæller får vi en psykologisk og stærk krimihistorie om traumer, søstres tætte forhold, kærlighed, mistillid, sorg og vrede. Nora går i gang med sin egen efterforskning af mordet på søsteren og leder tilbage i hendes og søsterens fortid, hvor Rachel som ung blev offer for et voldsomt overfald.

Noras efterforskning og mistanker retter sig også mod lokale folk i den lille engelske by, hvor Rachel havde bosat sig, og her har Barnaby bestemt aldrig været. Det er en mere troværdig befolket og moderne by, Flynn Berry sender Nora ud i, og de medvirkende politifolk er på samme måde som de øvrige personer i bogen helt troværdige og interessante skikkelser.

Jeg synes, det er en fantastisk debut, der lover rigtigt godt for kommende gode læseoplevelser med Flynn Berry som fortæller, og hun må gerne fortsætte sin gode fortællestil. For hvor var det en fornøjelse som læser at befinde sig rigtigt langt fra den kronologisk fremadskridende og actionfyldte krimi, hvor en journalist eller en misbrugende politimand er på spil.

Flynn Berry
Skruestikken
Hr. Ferdinand, 2016
(337 sider)