Fra bogens bagside:
Stockholm hjemsøges af en række mystiske mord på rumænske tiggere. Og endnu mere mystisk er det, at alle politifolk, som interesserer sig for sagen, kommer af dage ved en ulykke.

Således også Emma Sköld som havde fået mistanke om, at der var noget helt galt med efterforskningen. Men nu har hendes far – den tidligere politimester Evert Sköld – besluttet sig for at gøre arbejdet færdigt.

Og Evert har et es i ærmet, for i baggrunden har han i al hemmelighed en person, der trækker i trådene. En person der længe – med risiko for eget liv – har haft mistanke om, hvem der står bag alle drabene. Og hvorfor.

Tiggeren er den femte bog i Sofie Sarenbrants populære serie med i kriminalinspektør Emma Sköld.

Om bogen:
Da jeg begyndte læsningen af denne seneste bog, gik det op for mig, at jeg ikke havde fået læst den foregående – “Babysitteren” – for den må slutte med, at seriens hovedperson, Emma Sköld, dør. “Tiggeren” begynder nemlig med hendes begravelse!

Samtidig med, at hendes far, den pensionerede politichef, arbejder på afsløringen af hendes morder, engagerer han sig i opklaringen af en række mord på rumænske tiggere. Parallelt med det følger vi en kvindelig tigger, der har overværet et af mordene samt ikke mindst morderne.

Så vil jeg ikke fortælle mere om bogen!

Sarenbrant lægger side for side brikkerne til et billede med en del overraskelser, og det ville være ærgerligt for læsningen at vide for meget om den spændende handling! Der er et fast greb om sprog og virkemidler, og plottet virker også helt OK. Historien fortælles i korte kapitler med skiftende hovedpersoner, og det giver et tempo, der gør, at man som læser nemt lige tager et kapitel mere – og et til….

Jeg må vist også se at få fat på Babysitteren!

Fire stjerner på krimifan.dk – og karakteren 7 på min egen skala…

Sofie Sarenbrant
Tiggeren
People’s Press, 2016
(373 sider)