Fra bogens bagside:
Hvorfor bliver den kvindelige arkitekt, Therese Pedersen, dræbt af et haglskud på Ringkøbing Fjord? Hvorfor var hendes ungdomskæreste, den berømte dokumentarist og havbiolog, Niels Brix, kun få meter væk?

Da politiet retter søgelyset mod Niels, får han pludselig travlt med at finde svar. Det viser sig snart, at Thereses død har forbindelse til en brutal, islamistisk terrorgruppe i Paris, som truer den politiske stabilitet i Europa. Og Niels er den eneste, der kan afværge katastrofen.

Min anmeldelse:
Både undervejs i bogen og efter endt læsning havde jeg for mit indre blik scener fra en mulig James Bond-film, og da de oftest er underholdende, så er sammenligningen ikke så dårlig.

Det er Jens Strandbygaards bog heller ikke, men der er flere nemme eller mindre sandsynlige hændelser, og et par af figurerne er ret skabelonagtige – lidt som i de nævnte film. Og så er heller ikke Niels Brix upåvirkelig af kvindelig charme, ligesom det også går den anden vej, og heller ikke det er lige sandsynligt, men de har det godt med det.

Den danske actionhelt, Niels Brix, med den mystiske baggrund bevæger sig fra havjagt i Ringkøbing Fjord via højteknologiske tricks, gode forbindelser, gode detektivevner samt en god del effektiv handlekraft til det endelige opgør med den skruppelløse terrorgruppe, der har planlagt bombesprængninger over hele Europa.

Hvad Mekkalinjen er, hvordan det hele hænger sammen med det indledende afsnit fra nazitidens Tyskland, og hvorfor det hele går, som det gør, må I selv læse jer frem til. I vil undervejs være godt underholdt af denne terrorpolitiske thriller, men uforglemmelig er bogen ikke. Det er dog et ret specielt plot, der kunne love godt for kommende bøger af forfatteren.

Jeg giver den 6 skydeskivepoint her og 3 krimihjerter på krimifan.dk

Jens Strandbygaard
Mekkalinjen
Byens Forlag, 2017
309 sider