Fra bagsiden af bogen:
Journalisterne Laurel Armand og Matt Bates arbejder på samme avis, der ejes af hendes far. De er bitre rivaler og stiler begge mod at blive den bedste reporter.

Da en kvinde opsøger Laurel for at få hjælp til at finde sin søster, bliver de to rivaler nødt til at arbejde sammen. Opklaringen fører dem ud i New Orleans sumpe, hvor farer konstant lurer. Da det efterhånden går op for dem, at de er langt ude over hvor de kan bunde, dukker følelserne op til overfladen: stolthed, stædighed – og lidenskaben der eksploderer mellem dem.

Min anmeldelse:
Jeg kunne huske Nora Robert fra arbejdet på biblioteket for bl.a. den ganske underholdende og også filmatiserede roman “Himlen over Montana”. At jeg ville læse og anmelde denne seneste bog på dansk var en indskydelse, der skyldtes nysgerrighed, fordi bogen angiveligt var en krimi.

Måske var det en fejl, for jeg tilhører ikke det køn, der viste sig sikkert at udgøre bogens hovedmålgruppe. Alligevel læste jeg den og har skrevet dette om bogen:

Bogens titel er ret præcis, og den kunne anmeldes både som krimi og kærlighedsroman. Jeg vælger i første omgang krimivinklen på bogen:

Bagsiden er upræcis, for kvinden, der nævnes på bagsiden, leder ikke efter sin søster, for hun er fundet død af et slangebid ude i sumpene. Derimod vil hun have hjælp, for hun er sikker på at søsteren, som var gift med en af de lokale rigmænd, er blevet dræbt, selv om dødsfaldet officielt var kaldt en ulykke. Altså bogtitlens: mord.

Den sager graver de to journalister i, fordi de kan spotte en god historie. Med Laurels forbindelse til overklassen i New Orleans har de gode muligheder, og den krimihistorie kører sin gang gennem bogen. Om søsteren er myrdet og hvorfor, vil jeg ikke fortælle.

Forholdet mellem de to antagonister er vildt skabelonagtigt, for allerede første gang, de to præsenteres for læseren, er det oplagt, at de nok skal få hinanden til sidst. Jeg afslører således ikke noget ved at fortælle, at det får de også! Det var bogtitlens: kærlighed.

Den del af bogen fylder på alle måder mere end krimidelen, og jeg kan ikke sætte en ren krimietiket på bogen. Det er primært en kærlighedshistorie bygget op om en underordnet kriminalsag, som selvfølgelig også bliver løst.

Bogen er på relativt få sider, og teksten er med ret stor sats, så bogen er på alle måder hurtigt læst. Målgruppen må primært være de mange kærlighedsromanlæsende, som også læser Bickmore, Bradford, Holt og Steel m.fl., og de vil sikkert finde bogen underholdende. De vil sikkert give bogen pænt med point og stjerner – eller måske nærmere hjerter. Krimilæsere med lyst til Sydstatsstemning kan med fordel læse James Lee Burkes bøger.

Som almindelig læser var jeg ikke imponeret af oversættelsen eller som krimilæser af krimiplottet. Som krimi kan jeg ikke give bogen flere end 4 af de maksimale 10 skydeskivepoint her og 2 krimihjerter på krimifan.dk.

Nora Roberts
Mord og kærlighed
HarperCollinsNordic, 2017
269 sider