Fra bogens bagside:
Christian holder parkeret i skovbrynet, så Leonora ikke kan se ham. Hun løber derude på vejen, hans kone gennem mere end 20 år. Med musik i ørerne, fordybet i sit løb og i sig selv. Hun ser intet, aner ikke, at han om lidt i skjul af mørket og regnen vil indhente hende bagfra med bilens lys slukket. Og på frygtelig vis gøre en ende på deres ægteskab.

Udadtil har Christian og Leonora det hele. Et godt ægteskab, en skøn villa med udsigt over Vejle Fjord og en søn, der netop er blevet erklæret rask efter lang tids sygdom. Men til en fest i Christians firma ser Leonora sin mand sammen med en yngre kvinde. Leonora indser, at hun risikerer at blive forladt. Tænk, at Christian kan. Tænk, at han kan forlade den kvinde, der har ofret sin karriere, ofret alt, for at passe sønnen og sørge for familien. Leonora tager en beslutning: Hun nægter at stå tilbage som hende, der blev forladt – uanset hvilke midler hun skal tage i brug.

Kærlighed for voksne er en roman om ægteskab, om hvem der ofrer mest i et forhold, om parforholdets vindere og tabere, om lidenskab, sex og mord.

Min anmeldelse:
Det er bog nummer to fra det mandlige forfatterpar Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich under deres kvindelige pseudonym. “Den hemmelige kvinde” udkom sidste år, og den fik jeg aldrig læst trods gode anmeldelser og megen omtale. Denne nye læste jeg, fordi jeg var nysgerrig efter at prøve deres kvindelige vinkel som forfattere, for jeg kendte dem også som A.J. Kazinski. Det skete med nogen skepsis pga. den massive hype og foromtale samt de mange gode anmeldelsescitater, der blev brugt. Det er farligt med den slags markedsføring, hvis ikke produktet lever op til det, men det gjorde denne bog!

Det er en bog, hvor handlingen undervejs ændrer retning og vinkel på virkeligheden, og det bliver til både spændende, overraskende og interessant læsning. Den dramatiske historie fortælles i 3 dele: Når solsorten synger, Ildfuglen og Kærlighedens bål. Fortællingen om Leonora, Christian og deres ægteskab formidles desuden fortælleteknisk gennem en pensioneret politimands beretning til sin datter om sagen med trafikdrabet, der omtales på bogens bagside. Den form giver yderligere intensitet og nogle gode skift ved læsningen.

Hvad der sker, og hvordan det hele ender, vil det være frygteligt at afsløre. Handlingsrammen er fortalt ganske uddybende på bogens bagside, så det må være rigeligt her.

De sidste ord i bogen falder ved et bryllup: Det lever aldrig op til forventningerne, og på samme tid så overgår det forventningerne. Sådan er det med kærlighed for voksne.

Sådan er det også med bogen – det med at overgå forventningerne! Den giver en dramatisk version af, hvor stærk kærlighedens magt kan være, og hvor vidt mennesker vil gå i kærlighedens navn – og jalousiens, der jo ofte er makker til kærligheden.

Læs endelig bogen og bliv både overrasket og underholdt. Jeg må indrømme, at jeg er nødt til også læse den første bog af “Anna Ekberg”.

jeg giver den 8 skydeskivepoint her og 4 krimihjerter på krimifan.dk


Anna Ekberg
Kærlighed for voksne
Politikens Forlag, 2017

381 sider