Fra bogens bagside:
Rina kan ikke genkende ansigter. Hun er læge, men om natten lever hun et dobbeltliv: For at kompensere for sit handicap og selvbehandle en svær barndom klatrer hun på høje bygninger og laver anonym street art under navnet Private Eye.

Men en nat går det galt. En ung mand styrter i døden tæt på Prismet i Aarhus, hvor hun netop har klatret. Og da hun kommer hjem, bliver hun overfaldet af en mand med en kniv. Ting begynder at ske, og hun ved, at nogen er efter hende.

Da efterforskeren Helge Stanek konfronterer hende, har hun sine egne grunde til at lyve, og han har sine egne grunde til at acceptere løgnen. Han forsøger at beskytte hende, men da Rina bliver mistænkt for drab, må hun flygte fra både politiet og sin ansigtsløse forfølger. Og det er ikke første gang, hun er på flugt.

Min anmeldelse:
Med præsentationen af sine nye hovedperson – Rina / også kaldet Lina og med det fulde navn Katarina Svane-Dissing – har Elsebeth Egholm i denne seneste bog præsenteret en ny spændende aktør, som gerne må fortsætte i kommende bøger. Hun er en kompleks og interessant person med barndomstraumer, et specielt handicap og med særlige evner i kunst, klatring og kampsport. (Lidt samme type som Lisbeth Salander, og det er ikke skidt ment).

Samtidig præsenteres en ny politimand, Helge Stanek, der ud over at være efterforsker i plottet, så også i historien både er katalysator for indblik i politiets verden og en mulig kæreste til Rina. Der er ihvertfald gensidig fascination. Det vil vise sig.

Bagsideteksten siger egentlig tilstrækkeligt som inspiration til at gå igang med bogen, og det vil være ærgerligt at afsløre alt for meget, men lige et par elementer:

  1. Rinas mor er succesfuld kunstner og er aldrig blevet gift, efter at hendes mand og Rinas far forsvandt efter at være kommet ud af fængslet.
  2. Rina har haft en bror, der forsvandt da de to børn blev kidnappet som helt små. Rinas far blev dømt for forbrydelsen, hvor Rina efter kort tid dukkede op med hukommelsestab, men Rinas bror er aldrig blev fundet.
  3. Helges far har også været politimand og var dengang med i efterforskningen af de to børns kidnapning.
  4. Helge har kærstet med den ansvarlige efterforsker af den unge mands død og de øvrige mord, der involverer Rina.

Say no more! Læs selv bogen og bliv forført ind i en århusiansk verden med kriminalsager fra fortiden og i nutiden, interessante personer, spændende forviklinger, god lokalkolorit, dobbelte dagsordener samt løgne og sandheder – og et par mord.

Bliv underholdt og holdt i intens spænding i endnu højere grad end af forfatterens bøger om Dicte og hendes søn.

Jeg tøver ikke med at give bogen 9 point på min krimiskydeskive her og 5 krimihjerter på krimifan.dk.

Elsebeth Egholm
Jeg finder dig altid
Politikens Forlag, 2017
423 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.