Fra forlagets presseomtale:
Den tidligere topagent med kodenavnet Pilgrim er gået under jorden i Paris, da en anonym ung kvinde findes dræbt på Manhattan. Alle kendetegn er ætset væk – præcist som Pilgrim anonymt beskrev i sin bog om det perfekte mord. Han tvinges tilbage i aktiv tjeneste, og efterforskningen sætter Pilgrim på sporet af en chokerende plan mod menneskeheden.

En kompromisløs international sammensværgelse fører til et halsbrækkende kapløb mod tiden.
En far halshugges offentligt i den brændende saudiske ørkensol.
En berygtet syrisk biotekekspert får skåret øjnene ud på en losseplads i Damaskus.
De sidste rester af et menneske brænder ud på en bjergside i Afghanistan.
Ét spor forbinder forbrydelserne, og kun én mand kan drage ud på rejsen.
PILGRIM

Min anmeldelse:
Siden jeg for et år siden skrev min første anmeldelse her på bloggen, er mine indlæg stadig oftere blevet lange. Det sker ikke denne gang, selv om det er om den længste bog, jeg har læst længe.

Kort fortalt er det en vild historie med centralt baggrundsstof, der afsløres i bidder, samtidig med at hovedpersonen med de mange navne og dæknavnet Pilgrim forsøger at komme på sporet af terrortruslen og leder os som læsere i alle retninger ad voldsomt spændende, højteknologiske og voldelige veje. Lidt som Jack Bauer møder James Bond set gennem George Smileys briller. Det er en bog, der både underholder, holder dig fanget og skræmmer.

Der er sagt mange fine lovord om bogen i andre anmeldelser og blogs, og jeg giver dem alle ret. Giv ikke op pga. de mange sider, læs bogen og bedøm selv!

Jeg giver den 9 point på min krimiskydeskive og 5 krimihjerter på krimifan.dk

Terry Hayes
Jeg er Pilgrim
Politikens Forlag, 2017

797 sider

Anmeldereksemplar modtaget fra forlaget.