Fra bogens bagside og forlagets presseomtale:
I 1920’ernes London er Archie og Agatha Christie ikke et hvilket som helst nyrigt middelklassepar. Med seks populære detektivromaner bag sig har Agatha etableret sig som én af Englands skarpeste krimihjerner, og parret fører tilsyneladende en forgyldt tilværelse i det celebre London.

Men bag facaden lurer pengeproblemer, fortvivlelse og utroskab. Da en mystisk fremmed pludselig dukker op og truer Agatha med at ødelægge familiens gode ry, bliver hun tvunget til at bruge sit talent for mord: Hun må planlægge drabet på en uskyldig kvinde.

I vinteren 1926 forsvandt virkelighedens Agatha Christie pludselig i ti dage. Hun talte aldrig om, hvor hun var, og som resultat er hendes forsvinden forblevet et af de store mysterier i moderne tid.

I denne superbt researchede detektivroman sammenflettes virkelige hændelser og sort opspind i en klassisk, britisk mordgåde: Hvad skete der egentlig i løbet af de dage?

Min anmeldelse:
Da jeg begyndte at læse krimier, var Agatha Christies bøger nogle af mine favoritter, så jeg må vist gennem årene have læst alle hendes bøger. Først for nogle år siden, fandt jeg ud af, at hun havde en aldrig afsløret hemmelighed: nemlig hvad der fik hende til at forsvinde i 10 dage, og hvad hun lavede i den periode. Det er der lavet film om, og mange har undersøgt og fantaseret over sagen, men den hele sandhed bliver nok aldrig afsløret. Var baggrunden jalousi, skriveblokering, økonomiske problemer, depression eller noget andet?

Med denne krimi af Andrew Wilson får vi hans frit fabulerende og dramatiske udgave af baggrunden for Agatha Christie’s forsvinden, og det er bestemt ikke kedeligt. Foruden at få en historie med et sindrigt og spændende plot, så får vi en hyggelig historie, der er helt i Christies stil og med samme tidsånd. Han lader bogens Christie udnytte den viden om mordmetoder, som forfatteren Christie havde lader sine mordere bruge i bøgerne.

Tag en underholdende tur tilbage til både Christies litterære verden og faktiske samtid. Uden at vide, om Wilson på nogen måde overhovedet har ret, vil jeg sige, at det ofte er lige meget, om historier er fantasifulde løgnehistorier, bare de er gode – og det er denne bog!

Jeg giver den 7 krimiskydeskydepoint og 4 krimihjerter på krimifan.dk

Bogen er modtaget fra forlaget som anmeldereksemplar.

Andrew Wilson
Talent for mord
Gads Forlag, 2017

373 sider