Bogen er bind 8 i Linda Castillos serie fra det amerikanske amishsamfund, og igen er det en rigtigt spændende krimihistorie med endnu et interessant indblik i livet som amish.

Fra bogens bagside:
Politichef Kate Burkholder bliver kaldt til et politidistrikt langt ude på landet. Her ønsker man hendes hjælp i en eskalerende situation i et isoleret amishsamfund, hvor man har fundet liget af en ung pige. Det lokale politi er ude af stand til at trænge igennem den mur af tavshed, amishsamfundet møder dem med. Sheriffen beder Kate om at arbejde undercover og infiltrere samfundet forklædt som amishkvinde.

Min anmeldelse:
Når jeg læser Linda Castillos serie – og jeg har læst dem alle, er det af to grunde. Primært er det spændende historier. Desuden er det fordi, de foregår i et interessant miljø, så jeg samtidig med krimihistorien også får viden om et emne og lærer noget nyt.

På samme måde har jeg det også med f.eks. Martin Jensens bøger om Eske Litle fra middelalderens Assens, Alexander McCall Smiths bøger fra Botswana om Damernes Detektivbureau nr. 1, Faye Kellermanns bøger fra et jødisk miljø i USA, Leonardo Paduras bøger om Mario Conde fra Cuba og Lindsey Davis serie om romertidens Marcus Didius Falco.

Jeg kunne nævne flere eksempler, men jeg vil lige understrege, at de nævnte ellers ikke er sammenlignelige. Blandt dem er Castillos bøger den serie, som kommer nærmest på en nyere, klassisk krimi/politiroman.

Dette seneste bind i serien føjer sig fint ind i rækken af Kate Burkholders amishkrimier, uden at den overordnet giver serien et nyt og overraskende indhold. Det er velfungerende, velkendt og effektiv spænding. Samtidig udvider det spændende plot dog hovedpersonens virkeområde noget nordpå til New York State tæt på grænsen til Canada, hvor hendes indsats undercover i en ekstremt ortodoks amish menighed bliver livsfarlig for hende. Hvad der sker i detaljer, får I ikke at vide, men der er både amishstemning, amishkultur og filmiske foruroligende scener i bogen. Det er således stadig både underholdende, spændende og interessant at læse også denne amishkrimi.

Da jeg bloggede om bind 7 i serien sluttede jeg sådan – og det passer stadig:
Kender du ikke serien, så se da at komme i gang! Kender du serien og har læst (nogle af) de øvrige bøger, så læs også denne her.

Den får 7 skydeskivepoint her på min egen blog og 4 krimihjerter på krimifan.dk.

Linda Castillo
De ugudelige
Hr. Ferdinand, 2017
350 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.