Fra bogens bagside:
Fem år er gået, siden privatopdageren Ravns kæreste, forsvarsadvokaten Eva, blev brutalt myrdet i deres hjem. Det uopklarede drab plager stadig Ravn, så da nye oplysninger gennem en lyssky advokat dukker op, kaster han sig over sagen.

Sporene fører Ravn tilbage til en mystisk henvendelse, som Eva fik i dagene før sin død. En henvendelse, der peger på korrupte betjente blandt Ravns tidligere kollegaer og en bagmand højt placeret i anklagemyndigheden.

Snart er Ravn selv jaget, og han bliver nødt til at indgå en uhellig alliance med den berygtede gangsterboss Kaminsky, som har afgørende viden om drabet på Eva. Men alting har en pris. I dette tilfælde 71 skjulte millioner kroner.


Min anmeldelse:

For femte gang kæmper den tidligere politibetjent Thomas Ravnsholdt med sine traumer over kærestens død og mod forskellige forbrydere. Hver gang er det sket i høj hastighed, med sit eget liv sat på spil samt med megen vold og en hel del selvtægt. Således også denne gang, hvor der igen er fuld fart på handlingen, som ikke altid virker lige sandsynlig med hændelser, der kun kan lade sig gøre på film eller i en forfatters fantasi, men usandsynligt i virkeligheden, men spændende og underholdende er det med russiske gangstere, korrupte politifolk og en kold lejemorder!

Ravn kommer ud i situationer, hvor det hver gang er utroligt, at han faktisk overlever, og hvor detaljer og held altid går Ravns vej. På den måde minder Ravn mig om Nesbøs Harry Hole, og mht. kærestens død og følgerne for Ravn minder det mig om Jürgensens Roland Triel. Desuden minder miljøbeskrivelserne mig om Steins Axel Steen. Altsammen spændende læsning, så også der passer sammenligningen.

Summa summarum for mig er efter endt læsning, at vel er bogen spændende og underholdende, men jeg kan ikke følge med i de enslydende og ubetingede anprisninger, jeg har skimmet, siden bogen udkom for et par dage siden. Jeg synes ikke, at den trods spændingsniveauet fanger mig særligt udover en nysgerrighed for, hvordan alle ender kan nå sammen til sidst. Samtidig er jeg ikke fascineret af den måde, som Katz Krefeld bruger Ravns bulldog, Møffe, på. Den er for mig kun en tom rekvisit eller en gimmick uden betydning for handlingen.

I et efterskrift skriver Katz Krefeld, at han nu er halvvejs i serien om Ravn. Han arbejder frem mod den klassiske 10-binds serie, men med dette bind 5 savner jeg en følelse af nødvendighed af endnu 5 bind, og har i stedet et ønske om fornyelse af plottets sandsynlighed og indhold.

Jeg giver bogen 8 skydeskivepoint her, og 4 krimihjerter på krimifan.dk.

Michael Katz Krefeld
Pagten
Lindhardt og Ringhof, 2017
414 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.