Fra bogens bagside:
En kold vintermorgen finder præsten Luke Bowers en fremmed kvinde i sin kirke. Hendes øjne er åbne, hendes hænder er foldede, som om hun bad. Men hun trækker ikke vejret.

Da politikommisær Amy Hunter kommer til byen for at lede efterforskningen, er ikke alle glade for, at en ung, kvindelig outsider har fået opgaven. Det eneste spor, hun har at gå efter, er en række numre, som er blevet indgraveret i den døde kvindes højre hånd. Præsten mener, at numrene kan referere til bibelvers i Salmernes Bog. Sammen begynder de to jagten på en nådesløs morder, som til deres overraskelse fører dem på sporet af en lyssky virksomhed, større og mere magtfuld end de nogensinde kunne have forestillet sig.


Min anmeldelse:

Vel viser der sig at være flere dræbte, og vel er der fælles træk, som peger på en seriemorder, men herligt med en amerikansk krimi, hvor der ud over seriedrabene også tilføres plottet en ekstra dimension, men det vil være ærgerligt for kommende læsere at afsløre hvordan, men svindel i stor stil er en del af det, og FBI indblandes også. Jeg vil bare sige, at det bliver spændende, og at det giver forfatteren lejlighed til at beskrive for mig nye dele af livet i USA.

Bogen foregår ved Chesapeake Bay i det nordøstlige USA i Tidewater County, Maryland. Her er samarbejdet mellem det lokale politi og den tilrejsende Amy fra drabsafdelingen mindre godt, og stridighederne får konsekvenser langt ind i opklaringsarbejdet.

Så langsomt, men grundigt lykkes det at få afsløret sandheden bag mordene af det gode og interessante makkerpar, som forfatteren har skabt: metodistpræsten Luke Bowers og den unge og (for nogle lidt for) dygtige opdager Amy Hunter. Hver for sig er det spændende personligheder på hver sin måde, og tilsammen er det næsten som en opdateret Father Brown kombineret med et mix af Vera Stanhope og Kate Burkholder. Deres samarbejde, den lokale kolorit og bogens stil lover rigtigt godt for serien, hvor bind 2 er kommet på amerikansk, og hvor bind 3 forventes i 2018.

Jeg giver meget gerne bogen 9 skydeskivepoint her og 5 krimihjerter på krimifan.dk – mens jeg spændt venter på fortsættelserne, der forhåbentlig også kommer på dansk.

James Lilliefors
En særlig form for ondskab
HarperCollinsNordic, 2017

365 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.