Fra bogens bagside
For syv år siden i Cape Town blev tre sydafrikanske skoledrenge tre dage i træk bortført midt på dagen.

Nu genåbnes sagen for den uforudsigelige politimand Vaughn de Vries. Den var en personlig fiasko for ham, og den har forfulgt ham i alle syv år og har kostet ham både ægteskab og sindsro.


Min anmeldelse

Jeg købte bogen, som ikke er oversat, på en ferietur rundt i Sydafrika. Inden turen havde jeg undersøgt det sydafrikanske krimiunivers for uoversatte forfattere og faldt bl.a. over Paul Mendelson. Hjulpet af en boghandler i Cape Town købte jeg de første bind i en serie, og dette er bind 1 af foreløbigt 4 bind.

Da to unge drenge findes myrdet, og det viser sig, at det er to af de forsvundne børn fra for 7 år tidligere, tages sagen selvfølgelig op igen, og da endnu et barn forsvinder på lignende måde, skærpes mediernes opmærksomhed samt politiledelsens krav om opklaring. Vaughn de Vries sættes på sagen igen i ledelsens håb om, at han igen fejler og kan blive erstattet af en sort politimand.

Ud over at det var et herligt tilfælde, at dele af bogen foregår præcist steder, vi færdedes i og omkring Cape Town, var bogen ualmindeligt spændende læsning samtidig med, at den gav et kontant indblik i en politistyrke præget af racekampe og magtkampe – lidt som i det omgivende sydafrikanske samfund.

Selve historien har mange elementer ud over polItiets arbejdsvilkår og organisering samt mediernes magt. Det er også en barsk historie om bl.a. Cape Town og misbrug af børn beskrevet med stærke psykologiske og politiske elementer. Jeg kan næsten ikke vente med at læse fortsættelserne!
Bogen får 9 sikre skydeskivepoint herfra!

PS
Deon Meyer er stadig den mest fascinerende krimiforfatter, der beskriver Sydafrika, men Mendelson kommer tæt på.

Paul Mendelson
The First Rule of Survival (Ikke oversat)
Constable & Robinson, 2014
(C&R Crime)
393 sider