Fra forlagets beskrivelse:
Da politiet finder menneskeknogler i saltmarsken udenfor King’s Lynn i Norfolk, tror de, de tilhører Lucy Downey, en lille pige som blev kidnappet ti år tidligere, og arkæolog og knogleekspert Ruth Galloway bliver tilkaldt. Men Ruth konstaterer, til kriminalinspektør Harry Nelsons skuffelse, at knoglerne er mere end tusind år gamle.

Min anmeldelse:
Sådan begynder bogen, der viser sig at være en både hyggelig, interessant og rimeligt spændende krimi.

Historien udvikler sig med arkæologiske fund i det flotte naturområde, hvor også ornitologer er i aktion. Da endnu en pige forsvinder og senere findes død, og da der afsløres en serie breve angiveligt fra bortføreren/morderen dengang og nu, involveres Ruth Galloway endnu mere i efterforskningen, og dramatikken øges yderligere. Der bliver desuden også plads til kærlighedsrelationer, akademiske konflikter og god engelsk stemning.

Ruth minder mig om en yngre (knapt 40 år gammel) udgave af en krydsning mellem Agatha Christies Miss Marple og Ann Cleeves Vera, og det er bestemt et rigtigt godt og charmerende mix.

Det er første del af en serie, som ifølge forlaget er blevet godt modtaget i Storbritanien, så der kommer nok flere af bøgerne på dansk, og det bliver både hyggeligt, interessant og spændende at følge Ruth Galloway.

Jeg giver bogen 8 skydeskivepoint her og 4 krimihjerter på krimifan.dk.

Elly Griffiths
Pigen under jorden
Gads Forlag, 2018
299 sider