Fra bogens bagside:
Det er et chokerende syn, der møder den garvede kriminalassistent William “Wolf” Fawkes en alt for tidlig morgen i en tom London-lejlighed, der ligger foruroligende tæt på hans egen. En halv meter over gulvet hænger et grotesk lig sirligt arrangeret foran et panoramavindue. Liget er syet sammen af dele fra seks døde mennesker, men det er hovedet, der ryster Wolf.

Morderen bag værket har ikke bare slået seks mennesker ihjel, han har også sendt pressen en liste over sine seks kommende ofre. Wolf og hans hold skal nu forsøge at opklare seks mord og afværge seks nye, mens hele verden holder øje end dem.

Min anmeldelse:
Seriemord foretaget på den mest bestialske og groteske vis, en seriemorder med en hensigt, truende og uvisse elementer fra tidligere begivenheder samt en politimand i krise og i livstruende fare. Elementerne er bestemt ikke ukendte i krimier.

Derfor begyndte jeg læsningen med en vis skepsis. Vil det være et effektjagende plot, hvor de voldsomme begivenheder bare er voldsomme?

Al min skepsis blev blæst væk af et godt plot med originale elementer og et højt spændingsniveau, der endda stiger støt gennem bogen. Vel er det meget voldsomt, at et lig er sammensat af seks ofre, og vel er det barskt at annoncere sine næste ofre og deres dødsdage, men jeg må sige, at Daniel Cole har rigtigt godt styr på sine virkemidler og alle dele af plottet, der udvikler sig hele tiden. Og gu’ som det er spændende at følge opklaringen, hvor Wolf og hans politifolk, med Andrea Baxter som bogens anden hovedperson på lovens side, kommer på massivt overarbejde. Samtidig med at de skal opkalde de første seks mord, skal de finde og beskytte de kommende ofre – og her er Wolf det sidste navn på listen.

Som erfaren krimilæser var det oplagt for mig, at bogens korte prolog, der foregår 4 år tidligere end bogens begivenheder, har betydning. Men hvordan går først langsomt op for den opmærksomme læser – og det går for sent op for politiet til at undgå alle mordene på listen. Så fortæller jeg ikke mere om bogen, der slutter med…. en ulv i fåreklæder.

Jeg ser meget frem til at møde Daniel Cole på Krimimessen i Horsens, hvor han forhåbentlig vil fortælle om den næste bog, han angiveligt skriver på. Det bliver spændende! Læs om Krimimessen her http://Krimimessen.dk

Jeg giver bogen 9 sikre point på min skydeskive, og 5 krimihjerter på krimifan.dk

Daniel Cole
Kludedukken
Politikens Forlag, 2017
396 sider