Fra bogens bagside:
Der er halloween i den lille by King’s Lynn, og Ruth Galloway skal deltage i en særpræget begivenhed på det lokale museum – åbningen af en kiste, der indeholder de jordiske rester af en biskop fra middelalderen. Men ved sin ankomst finder Ruth liget af museets kurator ved siden af kisten.

Kort efter bliver museets velhavende ejer også fundet død. Vicekriminalkommissær Nelson bliver hidkaldt for at undersøge dødsfaldene, og da det viser sig, at museet har modtaget anonyme dødstrusler, tager sagen en uhyggelig drejning. Ikke mindst da Nelson bliver ramt af en mystisk sygdom, som ifølge Ruths ven Cathbad har forbindelse til åndeverdenen og den forbandelse, der fra gammel tid har hvilet over biskoppens kiste.

Som enlig mor er Ruth i forvejen presset, og presset bliver ikke mindre, efterhånden som alle omkring hende involveres i den stadig mere mystiske sag.

Min anmeldelse:
Jeg har hygget mig med de første 3 bøger om Ruth Galloway, og det er også sket med dette fjerde bind i serien. Vel er de spændende, og vel er der et ny plot/emne hver gang, er de er alligevel hyggelige bekendtskaber og gensyn. Jeg har tidligere sammenlignet bøgerne som et mix af opdateret Christie og Barnaby med Ruth Gallloway som en yngre udgave af Ann Cleeves Vera Stanhope, og så ved alle hyggekrimilæsere uden behov for avancerede og ultravoldelige seriemordere, hvad jeg mener. Og det er ikke skidt engang imellem at hygge sig med kombineret spænding og underholdning uden for alvor at blive holdt søvnløs på pinebænken med gåsehud.

Denne historie med Ruth Galloway bidrager selvfølgelig med nyt om Ruths privatliv og bekendtskabskreds af ret specielle personer, og der fylder som vanligt godt i bogen, men endnu er det sjovt og interessant. Denne gang fører plottet om mordene på det private museums kurator og adelige ejer til indblik i både hesteavlerbranchen og især australske aboriginals krav om at få forfædres knogler tilbageleveret og repatrieret – og et emne mere, som jeg ikke vil afsløre. Det vil nemlig afsløre retning for opklaringen af sagerne. Især det sidste emne er interessant behandlet og tilfører bogen noget specielt.

Hyg jer med Ruth. Det gjorde jeg, og det giver i denne omgang 8 skydeskivepoint her og 4 krimihjerter på krimifan.dk

Her er mine anmeldelser af de første bøger:
Pigen under jorden – http://blogdrustrup.dk/#post130 (8 point)
Løgnens hus – http://blogdrustrup.dk/#post152 (8 point)
Huset på klippen – http://blogdrustrup.dk/#post187 (7 point)

(Og bind 5 – Det tavse vidne – kommer på dansk til efteråret.)

Elly Griffiths
Døden på museet
Gads Forlag, 2019
331 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget