Billedet er taget med bogen placeret tæt på stedet, hvor bogens første lig findes.

Fra bogens bagside:
Et lig bliver fundet på den idylliske strand ved Fjellerup på Djursland. Det er mord … og et yderst voldsomt et af slagsen.

Kriminalinspektør Lena Nielsen er netop flyttet fra København til Aarhus. Hun overtager et efterforskningshold, hvor alle har deres at slås med. Lena bliver udfordret på alle fronter, da et hovedløst lig bliver fundet på Fjellerup Strand. Det danske sommerland er rystet, og der er maksimalt pres på Lena og hendes hold for at få løst den makabre sag. Ikke mindst da de brutale mord fortsætter tilsyneladende uden motiv eller sammenhæng.

Min anmeldelse:
Jeg har været fast sommerhusgæst i Fjellerup siden 1972, og da denne bog udkom i 2016 fik jeg lyst til at læse, hvordan lokaliteten på Norddjursland ville se ud som scene for en række mord. Jeg fik dog aldrig læst den dengang, og det samme skete, da bind 2 i Fjellerup-serien “Til jord skal du blive” udkom i 2017. Hellere ikke den fik jeg læst. Bedre gik det ikke, da bind 3 “Den pris du betaler” udkom i 2019.

Jeg havde husket serien og havde også set dem ligge til salg i Dagli’ Brugsen i Fjellerup, men uden for alvor at være lokket til at købe dem. Men denne sommer blev jeg fristet over evne, da jeg fandt de 2 første bind af serien i Røde Kors Genbrug i Glesborg til 10 kroner stykket. Da jeg skulle betale bøgerne, sagde damen bag disken godt nok, at det ikke var verdenslitteratur, men at det da var hyggeligt at læse noget, der foregik steder, man kendte godt selv. Havde hun så ret i begge betragtninger? Bestemt!

At færdes rundt på velkendte steder sammen med bogens hovedpersoner er da hyggeligt, og den lokalt bosatte forfatter kender sit område godt. Hyggeligt er bare ikke godt nok for mig, når det handler om en krimi. Det blev aldrig rigtigt spændende læsning for mig. Dertil er fortællestilen for refererende og uengageret. Bogen er skrevet med fokus på selve politiarbejdet, og af og til var det som at læse et tørt referat af en kriminalsag. Plottet er i sin grundform OK og på linje med flere andre forfatteres, men jeg blev aldrig for alvor overbevist om hverken slagets gang eller selve opklaringsarbejdet.

Nu står de to første bind i serien i familiesommerhusets bogreol. Måske bliver der en kedelig regnvejrsdag, hvor jeg kan få læst bind 2. Måske finder jeg bind 3 engang. Måske er de bedre? Indtil da må dette bind nøjes med 5 point.

Steen Lassen
Du skylder et liv
Egolibris, 2016
218 sider

Bogen er købt i Røde Kors Genbrug i Glesborg