Fra bogens bagside:
En smuk majmorgen findes en ung kvinde død på en skovsti nær Helsingør. Hun er nøgen og frygteligt mishandlet, og hendes lig er tydeligvis bare blevet smidt her, uden der er gjort forsøg på at skjule hende.

Nynne Quist fra drabsafdelingen i København sættes på sagen, og hun finder hurtigt frem til et nærtliggende boligkompleks, hvor der natten inden har været fest. Her møder hun et miljø, der emmer af steroider og præstationsfremmende stoffer, og da hun har set nærmere på stedet, er hun ikke i tvivl: Det er her, pigen er blevet dræbt.

Men hun er kun lige kommet tilbage til Politigården og i færd med at gennemgå de fundne spor med makkeren Fanny Salomon, da der indløber en ny melding: Et nyt lig er fundet i samme område i Helsingør.

Min anmeldelse:
Jeg har alle årene været fan af Anne Linnets musik og hendes evner som sangskriver, komponist og musiker. Det har været en fornøjelse af følge hende i den musikalske verden. Jeg har også med interesse og nysgerrighed læst hendes seneste selvbiografi “Testamentet”.

Derfor vidste jeg, inden jeg begyndte læsningen af denne hendes krimidebut, at hun kunne skrive. Jeg vidste dog også, at krimien havde fået blandet modtagelse, men jeg var nysgerrig efter selv at finde ud af, om krimien var et seriøst bud på en udvidelse af en fornem karriere.

Kort fortalt: Det er det (forhåbentlig) ikke.

Ikke – siger jeg, fordi bogen ikke fungerer ret godt som krimi, da den er ufokuseret, uoriginal og for fyldt med klichéer.

Forhåbentlig – siger jeg med forbehold, for hvis der kommer mere styr på genrens stil, virkemidler og plotkonstruktion, kunne resultatet blive bedre næste gang. Ellers er bogen for mig et eksempel på, at det er svært at være bredt funderet mht. kunstnerisk udfoldelse – med andre ord (som jeg har læst andre steder, men som jeg var skeptisk overfor): skomager bliv ved din læst.

Ud over handlingsskitsen på bagsiden vil jeg ikke fortælle så meget mere om plottet, for det er en præcis, men kortfattet beskrivelse. I beskrivelsen her mangler kun det, der får mig til at karakterisere den som en ufokuseret krimi. Bogen sætter sig lidt mellem flere stole, idet en rigelig stor del af bogen handler om de to politimakkeres personlige problemer med kærlighed, samliv og sex.

Med de mangler bogen har som krimi, kan det ikke blive til mange point på min krimispændingsskydeskive: 5 flinke point og 2 krimihjerter på Krimifan.

Anne Linnet
Fucked
People’s Press, 2019
300 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.