Fra bogens bagside:
Kommissær Alice Martelli er i modsætning til sin forgænger lydhør overfor sladder undfanget af Pinetas indbyggere.

En kvinde er forsvundet, og rygterne om, hvad der kan være sket, tager fart, som altid godt hjulpet af det selvbestaltede efterforskningshold bestående af de fire gamle mænd med base på Bar Lume

Min anmeldelse:
Den lille by i Toscana, der tidligere har lagt scene til de første fire krimier i serien om stamgæsterne på Bar Lume, har fået ny politikommissær, og hun indgår i et tæt og uofficielt samarbejde med de opmærksomme og interesserede (læs: nysgerrige) gamle mænd og deres netværk.

Det er trods forsvinding og dødsfald ikke de voldsomme dramaer, der præger bogen. Det er en stemningsfuld og hyggelig beretning, hvor de sociale strukturer og det daglige liv med eller uden turister spiller den største rolle. Formen er lidt snakkende med en del direkte tale og forfatterens morsomme synsvinkler på begivenhederne. Men selvfølgelig er de opståede gåder genstand for efterforskningen, så en krimi er det absolut, men en ganske fredelig en.

De sympatiske hovedpersoner synes jeg at have mødt på flere ferier i en anden landsby i Toscana, hvor den lille bys bar var stedet, alle de lokale mødtes på, og jeg er sikker på, at vi som turister blev set på og kommenteret lige så meget som bogens helte gør det i bogen.

Som det fremgår, er det på ingen måde en actionbog, og det var en fornøjelse for mig som krimilæser at holde pulsen i ro trods spændingen og dejligt at have god tid til at nyde stemningen og sproget i stedet for at skulle haste sig igennem dramatiske begivenheder frem mod en voldsom afslutning. Stilen minder mig om Erik Poulpiers lige så fredelige og hyggelige krimier fra Provence, og det er for mig en ros. Det samme gælder en sammenligning med samme forlags rigtigt gode krimiserie om kommissær Montalbano. Herfra har jeg anmeldt bind 10: https://blog.drustrup.dk/?p=241

Det bliver til 8 sikre point på min skydeskive og 4 krimihjerter på krimifan.dk

Marco Malvaldi
Fordækt spil
En Bar Lume-krimi
Forlaget Arvids, 2019
170 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.