Bogen er anden del i serien, der foregår i Edinburgh midt i 1800-tallet med den unge læge Will Raven og den tidligere tjenestepige Sarah Fisher i hovedrollerne.
Første bog i serien hed  “Al kødets gang”, og den anmeldte jeg HER 

Hovedpersonerne, tiden og stedet er i den nye bog som i bind 1 med den forskel, at Will Raven nu har færdiguddannet sig på europæiske hospitaler og er fastansat hos den ansete læge Simpson, og at Sarah Fisher både er ansat som assistent for Simpson og er blevet gift. Det spirende forhold fra bind 1 mellem Will og Sarah har derfor ret svære vilkår, men alligevel samarbejder de om opklaringen af en række mystiske dødsfald.

Er det en ny sygdom, eller der en morder på spil? Will og Sarah er ikke enige, og i deres individuelle og fælles søgen efter svar kommer de i konflikt med såvel politi, kollegaer og modstandere i sundhedsvæsnet samt med hinanden. Og det bliver et højdramatisk forløb med store personlige risici og omkostninger, og oven i den spændende og interessante historie tegnes et rigtigt god tidsbillede af Edinburgh midt i 1800-tallet. Vel er det en endda spændende krimi, men den er så meget mere. I kraft af beskrivelserne af bl.a. vilkårene for sundhedsvæsnet på den tid samt af kvinders muligheder for uddannelse og job tilføjer læsningen en ekstra dimension. At bogen desuden er velskrevet med godt styr på personer og plot, gør bogen endnu bedre.

Da jeg anmeldte bind 1, skrev jeg bl.a. dette, som stadig står ved magt:
Jeg fik på den gode måde mindelser om Lene Kaaberbøls fantastiske serie med Madeleine Karno, hvor der desværre (endnu?) kun er disse to bind: “Kadaverdoktoren” og “Det levende kød”.

Forfatternavnet er pseudonym for ægteparret bestående af krimiforfatter Christian Brookmyre og forsker i anæstesi Marissa Haetzman, så både det litterære og det medicinske er dækket flot ind, og det kan mærkes.

Fra bogens bagside:
Edinburgh 1849. På trods af byens lægevidenskabelige fremskridt dør snesevis af patienter af tilsyneladende uforklarlige årsager. Inden længe hviskes der i krogene om, at den ellers højt agtede og ærværdige fødselslæge, James Young Simpson, har noget med dødsfaldene at gøre.

Simpsons protége, Will Raven, der kæmper mod sine indre dæmoner, begiver sig sammen med den tidligere tjenestepige, Sarah Fisher, der slås med tidens snævre syn på, hvad kvinder kan og ikke kan, ud i Edinburghs beskidte og livsfarlige gader, fast besluttede på at rense deres mentors navn.

___________

Også dette bind 2 i serien får 9 sikre point på min skydeskive og 5 krimihjerter på krimifan.dk.

Ambrose Parry
Dødskunsten
Modtryk, 2020
410 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.