Mangler du en hyggekrimi og lidt inspiration til en ferie på Samsø, så er denne bog oplagt læsning.

Fra bogens bagside:
63-årige Lisbeth Møldrup rammes pludseligt af en overvældende kærestesorg, som både veninderne og hendes egen datter finder særdeles upassende. 

I sin sorg flygter Lisbeth hovedkulds til Samsø, hvor hun møder en ny veninde, der også har sit at slås med. 

Lisbeth gribes af Samsøs skønne natur, cafelivet og øens særegne ro, men den nyfundne idyl spoleres brat, da hun ufrivilligt hvirvles ind i et mord. 

Min anmeldelse:
Der er mange krimier, der har konkrete steder som arena for handlingen, og ofte er det i forfatterens eget nærområde. Dem har jeg læst mange af, og ofte er det gået rigtigt godt som f.eks. i Anders de la Mottes serie fra Skåne. Andre gange er det mindre godt som f.eks. i Steen Lassens serie fra Fjellerup.

“Mord i Pillemark” foregår på Samsø, hvorfor forfatteren bor og arbejder. Det er meget tydeligt i hele bogen – også mere end i Fjellerup-serien, ja mere end jeg har set i andre krimier.

Selve krimisagen dukker først op til allersidst, og vi får næsten fuld sympati for morderen. Det passer fint med hele den hyggelige stemning i bogen. Vel er hovedpersonen, Lisbeth, flyttet til Samsø efter et for hende traumatisk brud med en kæreste, men det klarer de positive oplevelser på Samsø at rette op på. Langt det meste af bogen handler om Lisbeths proces med at falde til på øen, finde rundt, skabe kontakter, får arbejde og opleve det hele. En anden del af handlingen er politiets rolle og arbejde på øen, hvor den sædvanlige stabilitet med den gamle, hyggelige landbetjent spoleres lidt af ankomsten af en ung storbybetjent, der skal være vikar.

Den udramatiske historie er fortalt i hyggelig stil med en ret heftig produktomtale af alt fra grøntsagssælgere, badesteder, caféer, indkøbsmuligheder, aktiviteter, naturoplevelser m.v. Det afspejler sikkert forfatterens begejstring for øen, men bogen burde være støttet af turistbranchen på øen. Der mangler bare et kort med alle stederne og link til hjemmesider.

Bind 2 i serien “Mord i Ballen Brugs” udkom i 2020, men jeg har ikke læst fortsættelsen af den anmeldte bog. Jeg tror, jeg venter, til ferieturen går til Samsø. Så kan jeg lynlæse begge bøger og helt sikkert være inspireret til mange oplevelser.

Det kan lige blive til 6 point på min spændingsskydeskive (7 hyggepoint og 5 krimipoint) på min skydeskive og 3 krimihjerter på krimifan.dk.

Lena Jo Hursh
Mord i Pillemark
En Samsø-krimi
Forfatterskabet.dk 2019
215 sider

Bogen er læst på Mofibo.