(Nathalie Svensson-trilogien)

Sammenskrivning med uddrag af bøgernes bagsider
Psykiater og profiler Nathalie Svensson er endelig tilfreds med sin tilværelse. Efter sin nylige skilsmisse har hun anskaffet sig en lille lejlighed i hjertet af Stockholm, hvor hun kan udforske livet som single. 

For øjnene af hende skydes en date, da han ankommer til mødestedet. Ti år tidligere blev hendes livs kærlighed, Adam, myrdet på samme måde, og det mord er aldrig opklaret. 

I bind 2 får kriminalinspektør Johan Axberg sagerne med en læges død og en anden læges forsvinden. Nathalie bliver inddraget i efterforskningen og opdager, at hendes søster er under mistanke. Johan og Nathalie må gøre deres bedste for at holde deres personlige følelser ude af efterforskningen.

I bind 3 myrdes tre kvindelige studerende. Uroen breder sig, og politiet frygter, at det blot er begyndelsen. Igen arbejder Nathalie og Johan sammen om at opklare sagen.

Min anmeldelse:
Bøgerne i denne trilogi læste jeg lige efter hinanden, og det var en god oplevelse at gøre en serie færdig på én gang i stedet for at læse bindene, efterhånden som de udgives og typisk med et år imellem.

Handlingen i trilogien består af selvstændige sager i hver bog, og den foregår i løbet af kun 12 sammenhængende dage. Samtidig er der flere gange undervejs tilbageblik til tidligere begivenheder med afgørende betydning for nutiden.

Det er alle meget dramatiske sager, der involverer Nathalie personligt på forskellige måder, så man må sige, at hun har haft et par meget belastende uger, mens jeg har været godt underholdt i læsetiden.

Hver for sig er sagerne voldsomme, og bøgerne er også enkeltvis rigtigt spændende og med overraskende slutninger. De er opbygget og fortalt på samme måde som flere andre krimier, så på den måde adskiller de sig ikke markant fra genren. Det specielle er primært, at de foregår på så få og intense dage, men også at de udkom på én gang.

Trilogien får 8 skydeskivepoint og 4 krimihjerter på krimifan.dk.

Jonas Moström
Himlen er altid højere / Dominodøden / Midnatspiger
Nathalie Svensson-trilogien
People’s, 2021
310 + 329 + 413 sider

Bøgerne er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.