Fra bogens bagside:
Et folketingsvalg i Danmark. En virusudvikler fra Rusland. En forladt mineby på Svalbard. Og en kompromisløs højreekstremist i København. Alt i alt en dødelig cocktail.

Da et muligt biologisk angreb på det danske Folketing bliver opdaget, sættes virologen og eksperten i biologiske våben, Jacob Detlev, på sagen for at hjælpe politiet med opklaringen.

Flere angreb med biologiske våben følger efter i et forsøg på at sætte dagsordenen for den kommende valgkamp. Det danske demokrati er under angreb og kræver mange uskyldige ofre.

Efterforskningen forgrener sig, og en af grenene fører tilbage til Den Spanske Syge i 1918, mens en anden peger i retning af nutidens Svalbard.

Min anmeldelse:
Efter den korte historie “Truslen fra Kina”, der udkom først, så regnes bogen “Døden fra Syrien”, der er med samme hovedperson, som første del af serien med Jakob Detlev. 

På Krimimessen 2021 havde jeg fornøjelsen at interviewe forfatteren på en af messens scener om den næste bog i serien “Virussen fra Svalbard”.

De to bøger hænger nøje sammen tematisk og på anden vis. I epilogen til “Døden fra Syrien” dukker en person Robert op med intentioner om at stille op til folketingsvalg med sit ekstremt højrenationalistiske parti og samtidig at skabe mistillid til muslimer. Han er en central person i “Virussen Fra Svalbard”, hvori hovedpersonen, Søren, fra Syrien-bogen dukker op i epilogen. Så der er lagt op til en bog mere i serien.

Baseret på sin faglige viden og sin indsigt i den nationale politiske situation har Thomas C. Krohn konstrueret en thriller, hvor han har skruet op for dramatikken i forhold til virkeligheden, som den ser ud lige nu, men bogen har samtidig skræmmende realistiske elementer. 

En virusforsker fra Sovjettiden arbejder stadig med udvikling af nye vira. Den ekstremt højreorienterede danske politiker, som jeg i interviewet uforvarende kom til at kalde Rasmus, men som i bogen hedder Robert, vil destabilisere det politiske system til sin egen fordel. Virologen Jakob Detlev er den rigtige at sende på mission til Svalbard, hvor den russiske virolog konsulteres. Og derfra bliver det farligt og dramatisk.

Det bliver til 8 skydeskivepoint og en anbefaling, hvis man er til politiske og aktuelle thrillere. Jeg giver den 4 krimihjerter på Krimifan.dk

Thomas C. Krohn
Virussen fra Svalbard
Rosenhill, 2021
268 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.