Fra bogens bagside:
En sen fredag aften i oktober forsvinder en enlig mor fra sit hjem i et roligt rækkehuskvarter i Svendborg på Fyn. Sporene ender blindt, og politiet kommer ingen vegne ved at bede offentligheden om hjælp.

I Aarhus bliver journalist Anne Velin fyret fra sit elskede job på Danmarks Radio. Ydmyget søger hun tilflugt i et lille fiskerhus ved Svendborg Sund og starter en skyggetilværelse som hjemmearbejdende freelancejournalist ved Fyens Stiftstidende.

Anne Velin forsøger at finde ro i naturskønne omgivelser ved sundet. Men hun hungrer efter oprejsning. Efter at gøre et scoop. Hun sætter sig for at undersøge, hvad der er sket med den forsvundne kvinde. Hvem var hun? Er der bogen, der ville hende ondt? Og ikke mindst: Er hun endnu i live? Pludselig er Anne Velin viklet ind i en familiehistories dybe hemmeligheder, og hun indser, hvordan fortielser og en ødelagt fortid kan få tragiske konsekvenser for nutiden. En indsigt der snart truer med at koste hende livet.

Min anmeldelse:
Kan endnu en krimiserie, hvor en journalist bruger sine evner til research til at være detektiv i en sag, som politiet næppe kunne have klaret uden den journalistiske hjælp, være interessant? Ville det være en bog helt i stil med de mange tidligere lignende krimier, eller ville det være en fornyelse?

Jeg var i tvivl, da jeg jeg læste om bogen, men ville give den en chance, dels fordi der tilsyneladende var flere elementer, og dels fordi bogen blev lanceret som første del af en serie. Det er altid interessant af følge en series udvikling, og så er det godt at være med fra begyndelsen.

Både under og efter læsningen blev jeg overbevist om, at serien er lovende og interessant, da den delvist udvider skabelonen for detektivjournalistkrimier. Det er bl.a. interessant at følge baggrunden for, at hovedpersonen er blevet fyret fra DR. At det samtidig er en spændende og overraskende krimihistorie er selvfølgelig også en direkte forudsætning.

Selv om vold mod kvinder er et gennemgående tema, er bogen ikke specielt voldelig. Der skal i en krimi selvfølgelig være drama, og det er der heldigvis også, men ingen bestialske massemordere. Det er mere en psykologisk dramatisk sag. Dertil kommer, at bogen er velskrevet, og det gør bogen let at læse. Kort sagt en interessant og lovende debut.

6. juni kommer del 2 i serien med Anne Velin. Den hedder “Rigmanden” og foregår efter forlagets oplysninger blandt eliten i dansk ridesport. Den ser jeg frem til at læse og til at finde ud af, om serien udvikler sig positivt. Dette første bind hiver jeg gerne 8 skydeskivepoint på min blog og 4 krimihjerter på krimifan.dk.

Birgitte Wulff
Tårnspringeren
Grønningen 1, 2021
378 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.