Fra bogens bagside:
Mandix er en københavnsk thriller, der tager dig med fra ministeriernes bonede gulve til den hårdkogte kriminelle undeverden.

Den tidligere efterforsker Freddie Mandix er som en politihund i et spil kegler i sit nye job som svindeljæger i Forskningsministeriet. Sammen med kollegaen Emma og chefen Malthe skal han afsløre svindel blandt danske forskere.

Gruppen får et anonymt tip om en dødbringende medicin, men de reagerer for sent, og kort efter bliver en forsker myrdet. Freddie og Emma tvinges til at sætte deres job på spil for at forhindre flere dødsfald. Midt i det hele dukker Freddies lillebror, Jacob, op med en mørk hemmelighed og en uoverskuelig narkogæld. Men også Freddie holder noget skjult, og han må kæmpe for ikke at blive indhentet af sin fortid.

Min anmeldelse:
Bogen udkom oprindeligt som lydbog og e-bog på Storytel/Mofibo i 2018, og kom først som trykt bog i 2020. Den er første del af en trilogi, hvor de næste bind hedder “Farlige forbindelser” og “Blodets bånd”. 

Jeg har haft bøgerne liggende siden udgivelsen klar til læsning, men de er altid blevet overhalet af andre. På årets krimimesse hørte jeg forfatterparret fortælle levende og morsomt om bøgerne, så bøgerne kom frem i stakken af bøger, og nu har jeg læst det første bind i trilogien. Spørgsmålet er, om jeg også vil læse de følgende bind.

Bogen var underholdende med flere krimielementer. Der er desuden en god del aktuelle emner, som forfatterne bringer deres synspunkter på ofte i satirisk form. Det hele er skrevet flydende, og delene sættes gerne sammen med humor. Der er således i nogen grad styr på indhold og virkemidler, og jeg var OK underholdt det meste af bogen. Når jeg ikke blev mere begejstret, skyldes det, at jeg ikke blev overbevist om det grundlæggende plot med sideemner eller af personerne, hvor nogle mere lignede karikaturer. Den virkede lidt rodet på mig. Måske skyldes det, at den oprindeligt var skrevet som en føljetonroman.

Jeg læste den kun færdig, fordi jeg ville se, om den blev bedre til sidst, og for at se hvad den endte med. Jeg vil derfor vente med evt. at læse de næste to bind i trilogien, til hvis jeg skulle mangle andet læsestof. 

Som mellemvare får den en middelkarakter i form af 5 skydeskivepoint på min blog og 3 flinke krimihjerter på krimifan.dk.

Lisbeth Bille og Steen Bille
Patent på mord
(Mandix; 1)
People’s Press, 2020
280 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.