Fra bogens bagside:
Helsinki 2020. To unge influencere forsvinder på mystisk vis en novemberaften. Begge har titusinder af følgere, og det sidste opslag på Instagram viser et billede af et fyrtårn på en vindblæst klippe. Kort efter bliver liget af en ung kvinde, klædt ud i en japansk manga-skoleuniform skyllet i land ikke langt fra fyrtårnet. Kriminalassistent Jessica Niemi bliver sat på sagen og aner hurtigt konturerne af et vidtforgrenet, hemmeligt og skrupelløst netværk, der ser ud til at kommunikere via opslag på Instagram. Men hvad går det ud på, og hvem trækker i trådene?

En overraskende thriller om dystre hemmeligheder og mørke passioner – og om hvad nogle mennesker er villige til at gøre for at holde dem skjult. 

Min anmeldelse:
Bind 2 om den meget specielle efterforsker Jessica Niemi. Jeg anmeldte bind 1 “Den trofaste læser” her: https://blog.drustrup.dk/?p=902, og jeg kaldte den for rigtigt spændende og velskrevet, mens jeg karakteriserede hovedpersonen som et interessant bekendtskab, jeg gerne ville læse mere om. Det fik jeg heldigvis chancen for med denne fortsættelse. 

Historien om Jessica Niemis helt specielle private forhold og traumatiske fortid er afgørende hendes måde at arbejde på, og er medvirkende årsag til hendes problematiske forhold til hendes nye chef. Selv om det lyder nærmest arketypisk for krimier idag, og hendes psykiske tilstand minder lidt om Lisbeth Salanders, så er Jessica en ret speciel og interessant hovedperson. I denne bog afsløres der heldigvis lidt mere om hendes baggrund.

Hvad der reelt er sagens indhold og baggrund vil jeg for at bevare spændingen ikke afsløre, men den er ret aktuel og tidstypisk med sine elementer af influencere, medier og teknologi. Det bliver rigtigt grumt i et dramatisk forløb, hvor det er svært at kende ven fra fjende, og der bliver også plads til lidt både sex og kærlighed.

Forfatteren har et sikkert greb om sin overraskende og spændende historie og aktørerne i den. Fortælleformen er intens og spændingsopbyggende. Det gør det rigtigt spændende at læse bogen, og jeg vil se frem til en fortsættelse. 

“Finsk krimikonge” kalder forlaget fortsat forfatteren, der måske er i den royale del af den nordiske krimitop endnu, men en markant kronprins er også godt. Jeg tilføjer et point til min vurdering af første bind og giver denne bog 9 skydeskivepoint her og fortsat 4 krimihjerter på krimifan.dk.

Max Seeck
Ondskabens net
Gutkind, 2022
489 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.