Fra bogens bagside:
Det er en solrig septemberdag, og det vrimler med mennesker i hovedstaden Dunker. Doggerlands første pridefestival afholdes, og den samtidige valgkamp er i sin slutspurt med mange aktiviteter.men pludselig afbrydes den glade stemning af skud, og panikken breder sig. Syv mennesker bliver dræbt, og endnu flere mere eller mindre sårede. Det er det værste, der nogensinde er sket i Doggerland. Har landet været udsat for sit første terrorangreb?

Kriminalbetjent Karen Eiken Hornby befinder sig også i mængden, nu 49 år og højgravid. Hun kommer i sikkerhed under skyderierne, men er alligevel opsat på at afklare, hvor de kommer fra. Da hendes kollegaer endelig når frem, bliver det starten på Doggerlands største politiundersøgelse. 

Min anmeldelse:
Mange krimier foregår på faktiske og spændende steder, og hvis jeg kunne besøge Doggerland, ville jeg helt sikkert tage afsted. Det er stedet med sin forunderlige blanding af kulturer fra landene rundt om Nordsøen, der for mig gør serien til noget særligt.

Dette er bind 4 i serien. Jeg har anmeldt de første her, og jeg også skrevet om Doggerland, og hvad stedet er bygget på:

1: Fejltrin – https://blog.drustrup.dk/?p=595
2: Stormvarsel – https://blog.drustrup.dk/?p=691
3: Mellem djævelen og havet https://blog.drustrup.dk/?p=890

Jeg er fascineret af stedet og af den måde Maria Adolfsson trækker på krimitraditioner fra England, Skotland, Norge, Danmark og (især) Sverige. Men jeg må indrømme, at fascinationen daler lidt, efterhånden som serien bliver længere. Det er som om, Karen Eiken Hornbys privatliv fylder mere og mere, og det er ikke blevet bedre i dette bind 4. På den måde skifter stilen lidt i retningen af de svenske skærgårdskrimier, og det jeg ikke den store krimifan af. 

Selve handlingen er dramatisk og spændende, så jeg læste meget gerne bogen og var godt underholdt, men jeg fandt bogen mere mainstream svensk, end jeg havde håbet på. Der er dog ikke noget galt med bogen, men når man som læser forventer noget andet, end man får, er det så forventningerne, der er noget galt med – eller?

De første 2 bind i serien gav jeg 9 skydeskivepoint, mens bind 3 fik 8, og det kan heller ikke blive til mere til denne bog, og det er jo heller ikke dårligt. Nu venter jeg bare på at finde ud af, om næste bog er med en billet retur til Doggerland. 4 krimihjerter på Krimifan.dk.

Maria Adolfsson
Løb eller dø
People’s, 2022
383 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget. Kan også læses på #mofibo