Bind 4 i forfatterens Oxford-serie med kriminalinspektør Fawley og hans team. Efterforskningen af både et overfald på en ung lige og en anden piges forsvinden følges minutiøst. Psykologisk pændende og rigtigt interessant. Kan anbefales til alle der kan lide engelske politiserier og True Crime i bogform og på tv.

Fra bogens bagside:
“Blindt raseri” udspiller sig Oxford, hvor en 15-årig pige ved navn Faith Appleford går alene rundt i gaderne, overrumplet og bange. Hun siger, at hun er blevet overfaldet, kidnappet til et afsides sted og udsat for overgreb. Fawley sættes på sagen, men efterforskningen trækker tænder ud, for pigen vil ikke samarbejde, og hun vil under ingen omstændigheder anmelde overgrebet. Hvad er det, hun ikke fortæller? 

Kort tid efter forsvinder endnu en pige, og Fawley ser en forbindelse mellem pigernes sager og en tidligere sag. Sagerne udvikler sig snart til en større gåde, hvor Fawley må dykke ned i fortidens hændelser for at finde frem til den forsvundne pige. Tiden er knap, så han må handle hurtigt.

Min anmeldelse:
“Blindt raseri” er den fjerde bog i Cara Hunters Oxford-serie, og det er den første bog, jeg har læst i serien. Jeg blev lokket til at læse bogen efter at have hørt forfatteren blive interviewet om bogen og oplevet hende deltage i et panel på årets krimimesse. Ingen af delene har jeg fortrudt.

At læse bogen var ligesom at se og nyde en af de gode engelske TV-serier med politiefterforskning i centrum som f.eks. serien med Grace baseret på Peter Robinsons figurer, men der er mange andre eksempler. Samt true-crime-serierne. Og scenen er Oxford som i serierne Morse og Lewis, blot er denne bog tidsmæssigt nyere og betydeligt mere uforudsigelig. 

Efterforskningen af de to sager med pigen, der blev overfaldet, og med pigen, der er forsvundet, beskrives i detaljer og kronologisk. Det sker i afsnit med skiftende hovedpersoner og i udskrifter fra forhør og retssager, og det hele virker intenst og autentisk.

Det autentiske gælder også sagerne, som det vil være ærgerligt at afsløre mere om, end bagsiden beskriver. Jeg vil dog afsløre, at de er interessante, og at både dynamikken i politigruppen og blandt de andre personer i bogen er godt og realistisk beskrevet. Det bliver både barskt og psykologisk spændende. Og som bogen slutter, kommer der helt sikkert en fortsættelse!

Jeg giver gerne bogen 8 sikre skydeskivepoint og 4 krimihjerter på Krimifan.dk.

Cara Hunter
Blindt raseri
Gads Forlag, 2022
461 sider

Bogen er læst på Mofibo.