Fra bogens bagside:
Journalisten Jakob Fink er i dyb krise. Han ved ikke, hvad han vil med sit liv, han er plaget af de begivenheder, han oplevede som barn, og han mangler som altid penge. Hans elskede Sheila er rejst tilbage til Mogadishu, og han har ikke hørt fra hende længe. For at skrabe penge sammen til at rejse ned og finde hende, tager han arbejde som ghostwriter for en velhavende advokat, som han bliver venner med. Men en morgen finder Jakob advokaten død i sit træningscenter – dræbt på den mest brutale måde. Jakob bliver involveret i sagen og opdager, at det er en kamp med tiden, hvis han skal undgå, at flere ofre skal møde samme grusomme skæbne.

Snart dukker en dødelig trussel op fra Jakobs fortid, og han må beslutte, om han skal tage sagen i egen håndtag dermed overskride sine egne moralske grænser.

Min anmeldelse:
Bogen er bind 3 i serien med Jakob Fink. De første hed “Skyggemord” og “Skalpel”, og dem har jeg anmeldt samlet her: https://blog.drustrup.dk/?p=752.

Den konflikt, som i seriens to første bind var en trussel mod Jakob Fink og hans kæreste Sheila, er stadig en belastning og udgør en voldsom fare, og den spiller også ind i bogen. Men det er en helt anden sag, der udgør hovedhandlingen. Mestermanden var middelalderens skarpretter, der halshuggede dømte forbrydere, og da navnet dukker op på det lig, Jakob finder, er det oplagt at inddrage museet i Viborg, hvor handlingen foregår. Med hjælp fra museumsinspektøren Eva involverer Jakob Fink sig dybt i sagen både som journalist og som hjælp til politiefterforskeren Josefine.

Efterforskningen trækker spor til fortiden, og det viser sig, at nutidens mestermand også fungerer som skarpretter, men hvorfor? Jakobs rolle bliver dobbelt, da han via sine forbindelser til politiet får informationer, han kan udnytte til egen fordel. Gør han det, så har det klare omkostninger.

Konflikten fra de første bind får en afslutning, der bringer Jakob videre, og sagen med de henrettede viborgensere opklares også. Alligevel er der muligheder for en fortsættelse. Det vil da være herligt med mere fra min barndoms- og ungdomsby. Læs endelig bøgerne i den rigtige rækkefølge.

Denne gang deler jeg et ekstrapoint ud, fordi der efter min mening er kommet bedre styr på at kombinere dramatikken og plottet med en mere realistisk handling, uden det går ud over spændingen. Derfor bliver det til 8 skydeskivepoint og 4 krimihjerter på krimifan.dk 

Morten Remar
Mestermanden
Superlux,  2022
325 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.