Tredje bind i forfatterens videnskabskrimiserie og igen en forrygende spændende og interessant bog med sit særlige miks af elementer. Læs den!

Fra bogens bagside:
Engang var Søren Marhauge en af politiets allerskarpeste hjerner. Nu er han en midaldrende efterforsker med en helt umulig sag om et barn, der er sporløst forsvundet.

Farmakonom Sille Bjergager er varm fortaler for den nye mirakelmedicin Trimixal, for den har hjulpet hendes bror Bjørn ud af alvorlig depression, og han har endelig fået sit drømmejob som sommerfugleekspert på Københavns Universitet.

Medicinaldirektør Tonny Engmann er manden bag det mirakuløse præparat. Han har altid nægtet at give op, før han når sit mål. Uanset prisen.

Da en gigantisk medicinal-skandale pludselig truer i horisonten, krydses Sørens, Silles og Tonnys veje. Men hvorfor blev industriens skruppelløse bedrag ikke opdaget i tide af de almægtige hackere i MediLeaks, der overvåger medicinal-industrien indefra?

Min anmeldelse:
Det er bind 3 i serien af videnskabskrimier med Søren Marhauge som efterforskeren. Jeg har med stor fornøjelse læst begge de foregående bind – “Dinosaurens fjer” og “Svalens graf” – og har både læst og anmeldt hendes forrige bog “Hvide blomster”, hvor der også indgår videnskab, men som ikke er en krimi. Det er ‘bare’ en rigtig god og stærk bog! Læs mere her: https://blog.drustrup.dk/?p=999

Jeg var spændt på, om Sissel-Jo Gazan kunne holde sin stil med blandingen af krimi og videnskab, samt om hun kunne holde seriens høje niveau. Og det har hun fuldt ud kunnet i denne nye bog.

Det er som vanligt en kompleks historie med mange retninger, forbindelser og emner. Og også som vanligt hænger det hele sammen undervejs, men især til sidst. Det er et rigtigt godt og unikt persongalleri, som tilsammen er sikre eksponenter for, at bogens dilemmaer bliver taget op. Det central dilemma i bogen er (dele af) medicinalindustriens mangel på moral i jagten på profit.

Sissel-Jo Gazans litterære varemærke er jo at bygge videnskabelige fakta og overvejelser ind i sine fantastiske historier, og i denne bog er der ud over udviklingen og salg af medicin også et tema om psykiske sygdomme. Desuden refererer bogens titel til udseendet af og navnet på de sommerfugle, som Bjørn fremavler derhjemme, og netop entomologi er et andet af de videnskabelige emner, der er med i bogen.

Det kriminelle niveau i bogen er mindst lige så højt som i seriens øvrige bind, men det er med sit specielle miks af elementer at bogen og hele serien har sin store styrke. Læs den!

9 sikre skydeskivepoint her og 5 krimihjerter på krimifan.dk  

Sissel-Jo Gazan
Uglens øje
Politikens Forlag, 2022
367 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.