Fra bogens bagside:
Morgenen efter et uvejr møder Montalbano en ung kvinde, som påstår, at hun er niece til ejeren af en luksusyacht, som anløber havnen i Vigàta samme dag. Besætningen rapporterer, at de har liget af en mand med ind. Det går op for Montalbano, at kvinden har taget ham i røven, og at besætningen ved mere om den døde, end de foregiver at vide. Hvem er ejeren, den rige, kortluntede kvinde? Hvordan blev hun så rig? Hvorfor tilbringer hun så megen tid til søs?

Mødet med en kvindelig havneløjtnant vækker overraskende stærke følelser hos Montalbano.

Min anmeldelse:
Jeg har hygget mig meget i selskab med den sicilianske kommissær Salvo Montalbano, hver gang jeg har læst en af bøgerne med ham. Jeg har nok læst de fleste og har også tidligere anmeldt 3 af dem. (Se nederst)

Jeg har også hygget mig med dette bind 14 i serien og har nydt den syditalienske stemning og mad samt de underholdende personer på politistationen. Det har også igen været en fornøjelse at følge Montalbanos privatliv og forsøg med sit kærlighedsliv. 

Selv det relativt fredelige krimiplot, der er helt renset for mafiafolk, er også spændende nok, men det er alt det øvrige i bogen der i forbindelse med krimisagen skaber seriens fascinationskraft for mig. Montalbano er som andre kommissærer i krimifilm og krimiromaner på kant med sine chefer, fordi han er rigtig dårlig til at adlyde ordrer, men han klarer situationerne på sin egen intuitive og helt afslappede måde. 

Jeg læste bogen på en ferie til Puglia, og selv om der herfra er et stykke vej til Sicilien, gav det alligevel lidt ekstra italiensk stemning undervejs. Jeg vil dog meget gerne læse også de sidste bøger i serien – uanset om det bliver i Nordjylland eller Syditalien! Arrivederci, Salvo!

8 skydeskivepoint her og 4 krimihjerter på krimifan.dk 

Andrea Camilleri
Tvivlens alder
Arvids, 2021
228 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

Mine øvrige anmeldelser af Andrea Camilleri bøger:
Hedebølge i august (10) https://blog.drustrup.dk/?p=28 
Sporet i sandet (12) https://blog.drustrup.dk/?p=518 
Pottemagermarken (13) https://blog.drustrup.dk/?p=625