Fra bogens bagside:
En ældre mand findes død på den lille ø Aarø ved Haderslev. Umiddelbart ser det ud til, at han er faldet uheldigt og er druknet i vandkanten, men særlige omstændigheder gør det hurtigt klart, at det lokale politi har brug for assistance fra Louise Rick og den nye rejsendes, P13.

Camilla Lind er flyttet fra sin mand, Frederik. Mens hun går og pakker i sin nye lejlighed, ringer politiet på døren og meddeler, at hendes mor er død. Hun skynder sig sammen med sønnen Markus til morens hus i Skanderborg, og da hun gennemgår morens ting, støder hun på en chokerende hemmelighed.

Louises efterforskning trækker tråde til Skanderborg, og inden længe er Camilla personligt involveret i at afdække sagen, som måske stikker dybere end først antaget.

Min anmeldelse:
Jeg læste bogen kort efter, den udkom, men skrev ikke dengang min anmeldelse, fordi jeg lige ville tænke lidt ekstra over den. Det var noget siden, jeg havde læst en bog fra serien med Louise Rick og hendes veninde Camilla Lind, og jeg ville bl.a. vurdere, om man kunne læse dette bind 13 uden at have læst de foregående. Mht. det sidste, så oplevede jeg ikke nogle problemer ved, at jeg ikke havde læst en del af de forrige. 

Jeg ville også lige se, om den kunne leve op til den omfattende pr, der blev lavet om bogen. Mens jeg tænkte over anmeldelsen, kunne jeg nemlig ikke undgå at se og læse flere lovord om “Elins død”, men det kor kan jeg ikke helt tilslutte mig. Bogen er velskrevet og ganske underholdende, men for mit vedkommende var den hurtigt læst og sikkert også hurtigt glemt. Plottet virker på flere måder ikke overbevisende generelt, men især ikke i den måde de to veninders del af begivenhederne hænger sammen på. Det virker rigeligt konstrueret, og bogen får ikke for alvor fat i mig som krimilæser. Det er den ikke spændende eller interessant nok til.

Jeg giver den 7 skydeskivepoint her og 3 krimihjerter på krimifan.dk.

Sara Blædel
Elins død
Politikens Forlag, 2022
333 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.