Blodig jagt er Chris Carter, når han er allerbedst, og er man til de blodige krimier, skal man helt bestemt læse hans serie om Robert Hunter.” Sådan skriver Charlotte Johansen bl.a. om bogen som gæsteanmelder.

Barskt blodige og grumt grusomme krimier er nemlig ikke min yndlingslæsning, så jeg har med fornøjelse overladt læsningen og pladsen til denne anmeldelse til Charlotte Johansen, der også tidligere har været gæsteanmelder på min blog. Tak for hjælpen.

Fra bogens bagside:
Et drab uden fortilfælde. En morder, der er mere blodtørstig end nogensinde før. En sag, der vil presse ham til det yderste. Har Robert Hunter mødt sin overmand denne gang?

”Tror du på djævelen, kriminalassistent Hunter’” spurgte betjenten. ”For hvis du ikke gør … så tror jeg, du skifter mening, når du kommer herhen.” Med disse ord bliver Hunter kaldt ud til et af de mest barbariske gerningssteder, han nogensinde har set. Og det hele bliver endnu mere foruroligende, da retsmedicinerne finder et digt, som morderen har efterladt inde i liget.

Da der sker endnu et drab, er fremgangsmåden og signaturen så forskellig fra det første, at retsteknikerne ikke umiddelbart forbinder de to gerningssteder med hinanden. Men da de finder næste del af morderens digt, tyder det på, at de to mord kun er begyndelsen.

Robert Hunter indleder jagten på den mest brutale og disciplinerede morder, han nogensinde har oplevet. En morder, der går efter ofrenes frygt, og som ønsker at give sine ofre en lektion … en lektion, der ender med døden.

Charlottes anmeldelse:
Med denne seneste bog om Kriminalassistent Robert Hunter, har Chris Carter igen formået og skrive en voldsom blodig og barbarisk krimi. Den er nummer 12 i serien og er så velskrevet og udførligt fortalt, at man ligefrem kan lugte blodet og frygten i rummet, hvor mordene er foregået, mens man læser om det. 

Sammen med sin trofaste partner Carlos Garcia kommer Robert Hunter ud på en nervepirrende jagt efter en koldblodig morder, der hele tiden lige er et skridt foran dem. Morderen efterlader et digt i liget, og de kan ikke finde nogen menig i det. Men som sagen skrider frem, og de finder flere spor og endnu et digt, kommer det helt bag på dem, hvor udspekuleret og kold morderen viser sig at være.

Som sædvanlig slutter Chris Carter bogen med, at man som læser sidder tilbage og tænker: Hvad skete der lige der? Og selvfølgelig afslutter han den med en cliffhanger, så man næsten ikke kan vente på at få læst fortsættelsen, når den kommer. 

“Blodig jagt” er Chris Carter, når han er allerbedst, og er man til de blodige krimier, skal man helt bestemt læse hans serie om Robert Hunter. Efter min mening er Chris Carter en af de allerbedste krimi forfattere. Det er tydeligt, at han har en baggrund som kriminalpsykolog, og det kommer også til udtryk i alle hans bøger. 

Charlotte Johansen giver den 10 store point, der svarer til 5 krimihjerter på krimifan.dk.

Chris Carter
Blodig jagt
Jentas, 2022
496 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.