Bogen er gæsteanmeldt af Charlotte Johansen fra Brønderslev, der endnu engang hjælper mig med at anmelde en bog, som jeg ikke selv kan nå at anmelde, fordi andre bøger har kæmpet sig foran og opad i læsebunken. Tak for hjælpen.

Fra bogens bagside:
Longbill Beach, 1982. Emily Vaughn er i gang med at gøre sig klar til afslutningsfesten – højdepunktet for enhver high school elev. Men Emily har en hemmelighed. Og inden aftenen er gået, vil hun være død.

Fyrre år senere er drabet på Emily stadig uopklaret. Hendes venner rykkede sammen i tavshed, hendes familie lukkede sig om sig selv, og livet i lokalsamfundet gik videre. Men alt det skal til at ændre sig.

Andrea Oliver ankommer til byen for at beskytte en dommer, der modtager dødstrusler. Men opgaven er et skalkeskjul. I virkeligheden kommer Andrea til byen for at genåbne Emilys sag – og for at afdække sandheden, inden morderen beslutter sig for også at bringe hende til tavshed.

Charlottes anmeldelse:
Andrea Oliver har efter et traumatisk oplevelse gennemgået den hårde U.S. Marshall træning. Hun har ikke engang nået at få diplomet, før hun bliver hvervet til at beskytte en føderal dommer. En dommer der er forbundet med Emilys sag, og som Andrea skal forsøge at opklare. Sagen kommer tættere på Andrea, end hun kunne vide, da hun gik i gang med efterforskningen. Intet er, hvad det ser ud til ved første øjekast, og fortid og nutid bliver viklet ind i hinanden.

Man får et indblik i Andrea Olivers fortid, hvor hun opdager, at hendes mor lever under vidnebeskyttelse og har gjort det hele Andreas liv, for at beskytte hende mod hendes forfærdelige far Nicholas Harp. Han er vokset op i Longbill Beach, og Andrea har den skjulte dagsorden at finde ud af, om hendes far havde noget at gøre med mordet på Emily, i håb om at det vil holde ham i fængslet.

Karin Slaughter har skrevet en god krimi med et usædvanligt plot. Den springer mellem fortiden og nutiden hele vejen igennem bogen, og det gør, at man hele tiden er nødt til lige at læse et kapitel mere for at få mere at vide om, hvad der egentlig skete den aften, Emily blev myrdet.

Jeg giver den 9 skydeskivepoint, som svarer til 5 krimihjerter på krimifan.dk 

Karin Slaughter
Den glemte pige
HarperCollins, 2022
448 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.